Konak' ta Sokaklar Daha Güzel

Konak’ta yıpranmış ve bozulmuş yollar Konak Belediyesi ekiplerince kısa sürede onarılarak yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor.


Konak' ta Sokaklar Daha Güzel

Konak Belediyesi ilçe genelinde yürüttüğü yol yenileme ve bakım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce sürdürülen çalışmalar kapsamında son olarak Çankaya Mahallesi’ndeki 131 ve 233 sokaklar elden geçirildi. Ekiplerin kısa sürede büyük bir disiplinle yürüttüğü çalışmalar sonucu göz alıcı bir görünüme kavuşan sokaklar vatandaşların beğenisini kazandı. Yepyeni bir görünüme kavuşan sokaklar yayalara daha rahat ve güvenli bir yürüme olanağı sunuyor.

SEVGİ YOLU GÖZALICI OLDU

25 yıl önce Sevgi Yolu olarak düzenlenen 131 Sokak yapılan düzenlemeyle yepyeni bir görünüme kavuştu. Altyapısı baştan aşağı yenilenen sokağın üst kaplaması da tümüyle değiştirildi. Sokağı İnönü Caddesi’ne bağlayan noktadaki merdiven de çalışmalar kapsamında yenilendi. Yaşlı ve engelli vatandaşların erişimi dikkate alınarak yeniden planlanan merdiven tamamlandığında sokağa inip çıkmak daha kolay hale gelecek. Sevgi Yolu olarak planlanmasına rağmen araç park edilen sokak yapılan yeni düzenlemenin ardından araç giriş-çıkışlarına kapatıldı. Kilitli bariyer sistemi kurulan sokakta acil durumlarda itfaiye ve ambulans girişimine izin vermek adına kilitli bariyerlerin anahtarı muhtara verildi. Alt ve üstyapısı yenilenen sokağın tüm aydınlatma sistemini de GDZ Elektrik tarafından yenilendi.

GÜVENLİK ÖN PLANDA

Konak Belediyesi Fen İşleri ekipleri ayrıca Göztepe Mahallesi’ndeki 96 Sokak’ta da çalışmalara başladı. 96 Sokağın İnönü Caddesi ile 102 Sokak arasında kalan dik eğimli kısmına yayalar için merdiven yapılırken, yol gövdesine araçların kaymasını engelleyecek dekoratif beton parke döşendi. Ayrıca Mithatpaşa’ya bağlanan kısımda yolun her iki tarafına beton kaldırım yapımına başlanırken, sokağın bu kısmında kalan yol gövdesine ilerleyen günlerde asfalt dökülecek. Yol yapım ve yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü önümüzdeki günlerde de ilçedeki farklı sokaklarda yol ve kaldırım çalışmaları yapmayı sürdürecek.