İdrar, Sidik, Çiş Kokusu ve Lekesi Nasıl Temizlenir?

Hasta bakılan evlerde veya kurumlarda ve çocuklu yerlerde idrar lekelerine sık sık denk gelinen lekelerdendir. 


İdrar, Sidik, Çiş Kokusu ve Lekesi Nasıl Temizlenir?

Yataklarda genelde bu tarz olaylar için önlem amaçlı yatak koruyucu alezler kullanılmaktadır. Fakat yatağın kendi yapısına geçmesi engellense de çarşaf ve alez için idrarın sıvı olmasından dolayı geniş bir alana kadar ilerlemesi mümkündür. İdrar asidik bir yapıya sahiptir. Kumaşa zarar verme ve leke bırakması mümkün olan bir kimyasaldır.

Yatakta oluşan ve kurumuş idrar lekelerinden kurtulma yöntemini anlatan konumuzu okumanızı tavsiye ederim. konuya buradan ulaşabilirsiniz.

İDRAR LEKESİ NASIL ÇIKARILIR?

İdrar lekelerini temizlemek için sıcak su kullanılması süreci hızlandıracaktır. Deterjan ve sıcak su ile idrar lekesi olan bölge rahatlıkla temizlenebilir. Bir bez yardımı ile deterjanlı suyu o bölgeye silme hareketleri ile uygularsak lekenin çıkması sağlanabilir. Ayrıca deterjan idrarın yarattığı ağır kokuyu da ortadan kaldıracaktır. Yine diğer lekelerde olduğu gibi lekeye oluştuğu andan kısa bir süre sonra müdahale etmekte kolayca çıkmasını sağlayacak yöntemler arasındadır.

Standart büyüklükte bir idrar lekesinden bahsediyorsak; bir çorba kaşığı amonyak ile yarım bardak ılık suyu karıştırabiliriz. Amonyak idrarın yapısını çözecek ve lekesinin çıkmasında yardımcı olacaktır. Karışımı bir bez yardımı ile lekeli yere uygulamamız düzgün sonuçlar verecektir.

Sirke de idrar lekesini çıkarabilecek maddelerdendir. Lekenin büyüklüğüne göre hazırlanmış su ve sirke karışımı lekenin üzerine uygulandığında hem lekeyi çıkarak hem de idrar kokusunu ortadan kaldıracaktır. Sirke kokusunu sevmiyorsanız oda parfümlerinden yararlanabilirsiniz. Lekeli bölgeyi ağartmayacak leke sökücülerde kullanılabilir fakat içeriği dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde lekeden çok ürün bozunma probleminiz olabilir.