Pırlantalara istismar eğitimi

Buca Belediyesi, İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Pırlanta Merkezleri’nde cinsel istismara karşı eğitim seminerlerine başladı.


Pırlantalara istismar eğitimi

Her geçen yıl katlanarak artan çocuk istismarı ve cinsel taciz olayları aileleri tedirgin ediyor. İnsanlığa ve vicdana sığmayacak bu olaylar karşısında harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ile işbirliği yaparak Pırlanta Merkezleri’nde cinsel istismara karşı eğitim seminerlerine başladı. Kentteki 6 Pırlanta Merkezi’nde uzman psikolog tarafından verilen eğitimlerde 3-6 yaş arası çocuklara, istismardan korunma ve önleme yöntemleri yaşlarına uygun olarak anlatıldı. Seminer, 16 Aralık Cuma günü de veliler için Şirinyer Düğün Salonu’nda düzenlenecek.

Son yıllarda ülkemizde sıklıkla görülen çocuk istismarı ve cinsel taciz vakaları halk tarafından tedirginlikle izleniyor. Cinsel istismarın önüne geçmenin, aileleri ve çocukları bilinçlendirmeyle çözülebileceğinin farkındalığıyla hareket eden Buca Belediyesi, İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki Pırlanta Merkezleri’nde “Çocuk İstismarına Hayır” semineri düzenledi.

Kentte bulunan 6 Pırlanta Merkezi’nden yararlanan 3-6 yaş grubu çocuklar uzman psikologdan istismar vakalarından korunma ve önleme yöntemlerini öğrendi.

İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü’nden çocuk psikoloğu Aydın Demirdiyar tarafından verilen eğitimlerde, çocukların tanımadıkları kişilere karşı nasıl davranmaları gerektiği, bedenlerine izinsiz dokunulamayacağı, tedirginlik ve rahatsızlık yaratan davranışla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiği eğlenceli bir dille anlatıldı.

Buca Belediyesi, çocuklara yönelik olarak Şirinyer, Ufuk, Betontaş, Kozağaç, Gediz ve Çamlıkule Pırlanta Merkezleri’nde verilen eğitimlerin ardından 16 Aralık Cuma günü de Şirinyer Düğün Salonu’nda veliler için de “Cinsel İstismara Hayır”veğitim semineri düzenleyecek.