Alman öğrenciler KOSBİ’de

KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hayata geçirdiği Demokratik Okullarda Öğrenci Katılımı: Erasmus+ Projesi kapsamında Alman öğrenciler Türkiye’ye geldi. KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL’in konuğu olarak İzmir’e gelen Alman öğrenci ve öğretmenler İzmir’in tarihi ve turistik yerlerini gezerken, misafir öğrenciler KOSBİ’ye de ziyarette bulundu. Öğrencileri, KOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Eren misafir etti.


Alman öğrenciler KOSBİ’de

Erasmus+ programının desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Almanya'dan Clemens-Brentano-Europaschule öğretmen ve öğrencilerini ağırladıklarını söyleyen KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL Okul Müdürü Nuray Ardıç, “Projenin ana hedefi olarak demokratik okullarda öğrenci katılımını artırmak ve bu alandaki uygulamaları paylaşmak olarak belirlemiştik. Projeye Alman öğrencilerle birlikte Okul Müdürü Andrej Keller ve öğretmenler Dr. İrfan Ortaç ve Katrin Akyüz ile Türkiye'den KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL öğrencileri ve öğretmenlerimizden Serpil Baydar, Cengiz Kotan, Serhat Yılmaz ve Selen Bulut katıldı” dedi.

Okul Müdürlerinin ve katılımcı öğretmenlerin de aktif görev aldığı projede öğrencilerin, atölye çalışmaları ve meslek dersleri kapsamında farklı kültürlerdeki demokratik katılım uygulamaları hakkında bilgi edindiklerini ifade eden Ardıç, ”Bu çalışmalar sayesinde teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler de kazandılar” dedi.

Kültürel Geziler ve Sıra Gecesi ile Türkiye'nin Zengin Kültürü Keşfedildi

Proje kapsamında düzenlenen kültürel gezilerde öğrenciler, Şirince evleri, Meryem Ana Kilisesi ve Efes Antik Kenti'ni ziyaret ederek Türkiye'nin tarihi ve turistik zenginliklerini keşfetme imkanı buldular. Ayrıca, sıra gecesinde Türk kültürünün eğlenceli ve sosyal yönlerini deneyimlediler.

İzmir Kemalpaşa Kaymakamlığı ve Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSBİ) yapılan ziyaretler sayesinde öğrenciler, yerel yönetim ve sanayi hakkında bilgi edindiler. Projenin son günü düzenlenen Kemalpaşa turu, öğrencilere bölgenin doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını keşfetme imkanı sundu. Bu sayede, öğrenciler birbirleriyle ve yerel halkla daha yakın ilişkiler kurma şansı yakaladılar.