Özel, Lütfü Savaş'ın adaylığını yeniden ilan etti: 'Hatay AK Parti'nin eline geçerse ne olacağı bellidir'

Özel, Lütfü Savaş'ın tekrar aday gösterilmesinde Hatay'ın AKP'ye kaybedilmemesi, örgütün talepleri ve anket sonuçları gibi unsurların etkili olduğunu iddia etti.


Özel, Lütfü Savaş'ın adaylığını yeniden ilan etti: 'Hatay AK Parti'nin eline geçerse ne olacağı bellidir'

CHP Grup Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın adaylığını yeniden ilan etti. 

Özel, CHP’nin yaklaşan yerel seçimlerdeki en tartışmalı adayı çıkardığı Hatay’ın yerel seçim sürecinde üzerine en titiz çalıştıkları il olduğunu ileri sürdü ve "10 Ocak'ta emsal kentlerin belediye başkanları belliyken anketlerin tepesindeki Lütfü Savaş’ı adaylaştırdık" ifadelerini kullandı.

6 Şubat’ın birinci yıldönümünde Lütfü Savaş Hatay'da protesto edilmiş, alanı güvenlikleriyle terk etmek zorunda kalmıştı. Yeniden aday olmasına gösterilen tepkiler gün geçtikçe büyümesi üzerine CHP Savaş'ın adaylığını yeniden değerlendirildiğine dair açıklamalar yapmıştı. Bu süreçte Savaş, adaylığının "tartışılamaz olduğunu" söylemişti. Aday tanıtım toplantısında yer almaması üzerine Savaş'ın adaylığının geri çekildiği konuşulsa da dün akşam CHP Genel Başkanı ile görüşen Savaş'ın görüşme sonrasında adaylığı kesinleşti.

'Hatay AK Parti'nin eline geçerse ne olacağı bellidir'

Hatay’daki 100 protestonun 99’unun bakanlara ve hükümete yönelik olduğunu belirten Özel, hem kendisinin hem Savaş'ın protesto edildiği anların "yandaş basın" marifetiyle büyütüldüğünü öne sürdü. 22 yıldır toplanan deprem vergilerinin doğru yerlere harcanmadığını söyleyerek iktidarın sorumluluğunu hatırlatan Özel, sorumluluğun hepsinin Savaş'a yüklenmesini doğru bulmadığını belirtti. Özel, Hatay halkının “mesajını aldıklarını” söyledi.

Özel grup toplantısının Hatay'la ilgili kısmında şunları söyledi:

“Lütfü Savaş reklam filminde oynamak istemedi. Lansman toplantısında son güne kadar sahada olan bir anket istedik. Sayın Lütfü Savaş anlayış gösterdi, orada da yer almadı. Ertesi gün genel merkezimizde toplandık. MYK salonuna Hatay’da aday olan bütün ilçe belediye başkanı adaylarını, ilçe başkanlarını topladık. Bütün anketler ve ihtimaller değerlendirildi. Bir yanda AKP’nin tehdit ettiği şantaj, yaptığı depremzedeler. Bir yanda anket sonuçlarımız ve örgütümüzün talepleri doğrultusunda dün gece üzerimize düşen özeleştiriyi de yaparak; kendisi de yakınlarını, akrabalarını kaybetmiş bir depremzede olarak ilk günlerde kullandığı bazı ifadelerden duyduğu üzüntüyü de not ederek Hatay’ı Hatay olmaktan çıkaracaklara karşı Lütfü Savaş’la devam etmeye karar verdik.”

CHP Genel Başkanı aynı zamanda, "Hatay AK Parti'nin eline geçerse ne olacağı bellidir. Türkiye'deki tüm belediyelerimizle Hatay ile dayanışma içinde olacağız. Hatay'ı mahsun bırakmakla tehdit eden birine boyun eğmeyecek bir şehir varsa o da Hatay'dır. Bunu da Erdoğan, 31 Mart'ta görecektir" dedi.