Güzelbahçe' nin kurtuluş günü coşkuyla kutlandı

Güzelbahçe Belediyesi, 11 Eylül Güzelbahçe’nin kurtuluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Büstüne çelenk koydu, İzmir Büyükşehir bandosu eşliğinde kortej düzenledi.

11 Eylül 2020 - 16:32

11 Eylül Kurtuluş günü etkinliği Sosyal mesafe ve maske kurallarına uyacak şekilde düzenlendi. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Önceki dönem CHP Milletvekili Musa Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, İYİ Parti İlçe Başkanı Afet Albaş, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Büyük bir mücadeleyle kazanılan zafer’

Çelenk sunumundan sonra konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “ Seferihisar’ın kurtuluş programından geliyorum. Orda İlçe Kaymakamı, belediye ile birlikte çelenk koydu. Güzelbahçe’de de bu birlik ve beraberliği görmek isterdik. Umarız önümüzdeki yıl yapılacak törenlerde Kaymakamımızı da görürüz aramızda. Sevgili Güzelbahçeliler 15 Mayıs 1919 Gazeteci Hasan Tahsin Konak Meydanı’nda Güzel vatanımızın işgaline karşı İzmir’in İşgaline karşı ilk kurşunu atan kahramandır. Atılan ilk kurşun Türkiye’nin emperyalistlere boyun eğmeyeceğinin ve asla teslim olmayacağının bir simgesi olarak tarihte yerini alıyor. Sonrasında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 15 Mayıs’ta atılan ilk kurşun sonrası 19 Mayıs 1919’da Samsunla başlayan bugünlere kadar süren müthiş bir mücadele ve kurtuluş savaşı başladı. Atatürk’ün o meşhur söylemi “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” diyor ve 9 Eylül 1922 yılında yani bundan tam 98 yıl önce İzmir’e giriyorlar. Kadınlarımız kendi evlerindeki kırmızı örtülerle nakış işleyerek yaptığı o unutulmaz Türk Bayraklarıyla ordumuzu karşılıyorlar. Bu ülkeyi kurtaran ve bize emaneti teslim eden Gazi Mustafa kemal Atatürk “yurtta barış dünyada barış” diyecek kadar yurdu ve insanlığı seviyor. Tüm halkları kucaklayacak bir Cumhuriyet oluşturuyor. Ve bu Cumhuriyet bizim emanetimizdedir. Bugün ülkeyi yönetenlere en büyük örnek Mustafa Kemal Atatürk’tür. O olmasaydı camilerde namaz kılınamazdı, o olmasaydı Türkçe konuşulamazdı, o olmasaydı bu ülkede çocuklarımız okuyup büyük insan olmazdı, bunların hepsi Cumhuriyet ve demokrasi olduğu içindir. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu cumhuriyete sahip çıkacağız. Bir kez daha saygı ve özlemle anıyor, 11 Eylül Güzelbahçe’nin Kurtuluşunu kutluyorum” dedi.

 

‘ilk hedef Akdeniz’dir İleri’

Güzelbahçe Belediye Başkan Mustafa İnce ise “Bundan tam 98 yıl önce şehit kanlarıyla sulanan bu topraklar, son düşman ülkeyi ter edene kadar savaşıldı. Ve hiç biri geri dönmeyi düşünmedi. 26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz 30 Ağustosta zaferle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilk hedefiniz Akdeniz’ ileri dedi. İzmir’i gösterdi. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları 11 gün olarak düşündüğü İzmir’e varma hayalini 10 günde gerçekleşti ve şu tarihi sözünü söyledi “ben yanılmadım düşman yanılttı” dedi. Bizlerde bu güzel ülke uğruna şehit düşmüş atalarımızın azizi hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkartmak için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Ülkeler savaşla kazanılır fakat barışla ilelebet yaşar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünya’da barış’ sözünü ilke edinip hem ülkemizde iç barışı hem dünyada dış barışı tesis etmemiz gerekmektedir. 9 Eylül İzmir’imizin kurtuluşu, 11 Eylül Güzelbahçe’mizin kurtuluşu kutlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir bandosu eşliğinde ‘İzmir Marşı’ ile Tabaoğlu parkından Güzelbahçe Belediyesi’nin yapmış olduğu ‘GüzBel Cafe’ye kadar yürüyüş düzenlendi. Açılışı gerçekleştiren Başkan İnce ve beraberindeki heyet kurdeleyi kesti. Başkan İnce “Kurtuluşu günümüze yakışır bir açılış yapıyoruz. İlk Güzelbahçe Belediye kafesini açıyoruz. Güzelbahçe’mize yakışacak bir şekilde halkımızın gelip çay içip sohbet edebilecekleri bir alan yarattık Güzelbahçe’mize hayırlı olsun” dedi. Kurtuluşu gününe özel paramotorlar Güzelbahçeli' lere gösteri düzenledi.

Bu haber 1011 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()