Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yönelmeli

Arap yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı

19 Kasım 2016 - 15:55

Arap yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” dedi.

CNR Emlak Fuarı kapsamında düzenlenen ‘Gayrimenkulden Menkule Türkiye’de Gayrimenkulde Yeni Finansal Çözümler ve Risk Yönetimi’ başlıklı panelde konuşan Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, gayrimenkul yatırım fonlarının (GYF) büyük ticari projelerden küçük pay almak isteyen yatırımcılar için alternatif bir yatırım aracı olduğunu söyledi.

Moderatörlüğünü GYODER Başkan Yardımcısı Haluk Sur’un yaptığı panelde gayrimenkul piyasasındaki yeni düzenlemeler ile uluslararası ve yerli yatırımcıya sunulan fırsatlara değinildi. Nüfus artışı ve kentsel dönüşümün etkisiyle konut talebinin ivmeye geçmesini öngördüklerini dile getiren Haluk Sur, “Önümüzdeki 15 yıllık süreçte ülke nüfusunun yüzde 10’unun kentlere doğru göç etmesini bekliyoruz. 15 yılda 15 milyon adet konut gerekiyor. Bu da 3.5 trilyon dolarlık iş hacmi anlamına geliyor. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz” dedi. Sur, GYF’lerin hisse değerinin Borsa İstanbul endeksinden olumsuz etkilenmediğine işaret ederek, şöyle konuştu: “GYF’lerin dünya genelinde 150 milyar dolarlık potansiyeli bulunuyor. Eskiden Borsa’dan bağımsız yatırım yapmak isteyen yatırımcının taleplerine cevap vermekte zorlanıyorduk. GYF’ler ortaya çıkışı bizim için de önemli bir kilometre taşı taşı oldu.”

Konuşmasında gayrimenkul yatırım fonları hakkında bilgi veren Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum da GYF’lerin profesyonel yönetim ve bağımsız değerleme gibi özellikler ile ön plana çıktığını belirtti. Akkum, “Portföye alınan gayrimenkuller SPK tarafından belirlenen kurallara bağlı olarak elde tutuluyor ve haczedilemiyor. Bağımsız risk yönetimi yapılıyor. Büyük ticari projelerden küçük pay almak isteyen yatırımcı için hukuki açıdan tamamen güvenilir bir fırsat sunuyor. Özellikle güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” diye konuştu.

PwC Ortağı ve GYODER Başkan Yardımcısı Ersun Bayraktaroğlu ise, GYF’lerin sunulan vergi avantajı nedeniyle yabancılar için de çok güvenilir bir enstrüman olduğunu belirtti ve “GYF’lere sadece nitelikli yatırımcılar yatırım yapabildiği için butik terzi dikimi ürün çıkartabiliyorsunuz” dedi.

Omurga Gayrimenkul Portföy Hakkında:

Omurga Yapı’nın çatısı altında faaliyet gösteren Omurga Gayrimenkul Portföy gayrimenkul yatırımlarında yepyeni bir dönem başlatıyor. SPK yetkisi ve denetimiyle, yatırımcıları bir araya getirerek daha büyük ölçekli ve verimli yatırım olanakları sunuyor. Omurga Portföy ’ün gayrimenkul ve finans alanlarında tecrübeli ekibi büyük ölçekli gayrimenkul yatırımlarının en verimli şekilde değerlendirilmesi için strateji geliştirir, bunun öncülüğünde yatırım fonunu yönetir.

Bu haber 956 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()