"Güçlü Kadınlar Müzikle El Ele

Kadınlara uygulanan şiddete dikkat çekmek amacı ile İzmir Soroptimist Kulübü tarafından organize edilen, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları Daire Başkanlığı desteği ve Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı işbirliği ile, “Güçlü Kadınlar Müzikle Elele” temalı konser, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin takip ettiği etkinlik, Uluslararası Soroptimist Avrupa Federasyonu’nun belirlediği çalışma alanı “Stop Violence/ Şiddete Hayır” kapsamında

03 Ocak 2018 - 11:49

Şiddetin toplumda azaltılması için dezavantajlı grup kadınların sosyal yaşam deneyimlerini arttırarak, cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmadan yaşam sürmelerine olanak tanınması amacıyla düzenlenen konserde Soroptimistler bu proje ile toplumsal barışa destek verdiklerini ifade ettiler.

Proje Koordinatörü Sema Övgün, kulüp başkanı Nuran Özbek önderliğinde kulüp yönetim kurulu ve üyeleri etkinlikte görev alırken, koronun sanat danışmanlığını ve şefliğini ise E.Ü. Türk Sanat Müziği Konservatuarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özgen Küçükgökçe üstlendi.

Konser sonrası çalışmalara katkı veren kişi ve sponsorlara teşekkür plaketi sunuldu. Kulübün kurucu üyesi Ayşe Mayda anıları ile etkinliğe katkı koyarken, konser afişini ise kulüp üyesi Ressam Handan Olcav tasarladı.

 

Soroptimistlik nedir? Soroptimistler kimdir?

İlk Soroptimist Kulübü 1921 yılında Oakland, California’da kurulmuştur. Yüz yirmi altı ülkede, üç binin üzerinde kulübü ve yaklaşık doksan bin üyesi vardır. Adını Latince “soror” kız kardeş ve “optima” iyi niyet kelimelerinden almış olup, genellikle "en iyiyi amaçlayan kadınlar" olarak yorumlanmaktadır. Kadının toplumdaki statüsünü yükseltmeyen yönelik çalışmalar yapan meslek ve kariyer sahibi kadın üyelerden oluşmaktadır.

Türkiye’de 19 şehirde, 39 Kulübü ve 1.000’i aşkın üyesi vardır. İzmir Soroptimist Kulübü 1961 yılında kurulmuş en kıdemli kulüplerden biridir. İzmir’de toplam beş Soroptimist Kulübü bulunmaktadır.

Etkinliğin sorumluluğunu üstlenen yönetim kurulu üyeleri:

Başkan Nuran Özbek

Başkan Yrd. İsmet Arıkantürk

Sayman Hülya Baklan

Sekreter Handan Olcav

Üye Mukadder Özden

Bu haber 1047 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Aslanoğlu'ndan Meydan Çağrısı ve Valiye Destek
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()