"Gerçek sanatçılar saray sofralarında el pençe duranlar değil..."

Meclis kürsüsünden Gezi direnişine selam gönderen CHP Milletvekili Sera Kadıgil, “Gerçek sanatçılar saray sofralarında el pençe duranlar değil, Ali İsmail’e atılan o son tekmeyi unutmayanlardır” dedi.

15 Aralık 2018 - 00:13 - Güncelleme: 15 Aralık 2018 - 00:20

BirGün' ün haberine göre, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, son günlerde yeniden artan Gezi direnişine yönelik saldırılara karşı Meclis kürsüsünden tepki gösterdi. TBMM Genel Kurulu’nda Devlet Opera ve Balesi bütçesi üzerine bir konuşma yapan Kadigil, Gezi direnişine atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Gerçek sanatçılar kimdir biliyor musunuz? Saray sofralarında el pençe divan duranlar değil, eve ekmek götürememek pahasına alnı açık, başı dik duranlardır. Sırf Gezi’de yaralanan çocuklara tiyatrolarının kapılarını açtı diye bakanlık teşvikinden mahrum bırakılan, yine de Ali İsmail’e atılan o son tekmeyi unutmayanlardır. Bin türlü iftirayla evinden, yurdundan sürdüğünüz yetmiyormuş gibi bir de seçim yatırımı niyetine tutuklamaya çalıştığınız Mehmet Ali Alabora’lardır...”

Devlet Opera ve Balesi’ne ayrılan bütçenin AKP iktidarının kültür ve sanata bakışının bir izdüşümü olduğunu belirten Kadıgil, “2019 yılında bu kuruma reva gördüğünüz toplam bütçe Saray’ın 1 aylık masrafına dahi denk düşmüyor” dedi.

İktidarın amacının her alanda olduğu gibi kültür sanat camiasında da kadrolaşmak ve kendi “makbul” sanatçılarını yaratmak olduğunu ifade eden Kadıgil, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biliyorum çok istiyorsunuz her yerde olduğu gibi kültür sanat camiasında da kadrolaşmak, paşa gönlünüzün istediği gibi davranacak akıllı uslu sanatçılar yaratmak. Yıllardır uğraşıyorsunuz ama nedense bir türlü olduramıyorsunuz. Çünkü, sanat özgür düşünce ve özgür bir ortam ister.”

Kaynak: www.birgun.net
Bu haber 1250 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()