“GENÇLERİMİZ HEM İŞSİZ HEM DE DEVLETE BORÇLU!”

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat 2 yılı aşkın süredir atama bekleyen, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde ki ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimleri Meclis gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Polat “ Yıllardır beklenen atama bir an önce yapılmalıdır.” dedi.

28 Ağustos 2019 - 11:57

“VERİLEN SÖZLER NE ZAMAN TUTULACAK? BEKLENEN ATAMA BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR!”

 Polat “Her gün atama bekleyen ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimler tarafından yüzlerce mail alıyorum. Her seçim dönemi bir silah olarak kullanılan atama vaadi ne yazık ki seçimler bittikten sonra unutuluyor. Her yıl üniversiteler ilgili bölümlerden mezun vermesine rağmenatama yapılmadığı için binlerce gencimiz işsiz. Dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba tarafından verilen 10551 kadro sözü unutuldu. Alanlarında yıllarca emek veren eğitimli gençlerimiz maddi ve manevi olarak yıpranmış haldeler. Aileler her geçen gün mağdur olduklarını dile getiriyor. Eğer bu alanlarda personel ihtiyacı yoksa üniversitelerde neden okutuluyor. Üniversite açmakla övünen hükümet ya üniversitelerin ilgili bölümlerini kapatmalı ya da mezun gençlere istihdam sağlamalıdır. Yıllardır beklenen atama bir an önce yapılmalıdır.” dedi.

“GENÇLERİMİZ HEM İŞSİZ HEM DE DEVLETE BORÇLU!”

Polat sözlerine “ Üniversite okuyan gençlerimizin birçoğu maddi yetersizlikler yüzünden devletin verdiği kredi ile okuyorlar. Mezun olduktan sonrada bu kredileri geri ödemeleri gerekiyor. Ancak mezun olduktan sonra iş bulamayan gençler borçlarını ödeyemiyor. Zaten iş bulamayan gençlerimizin üzerindeki bu yükün kalkması ve bu borçların silinmesi için de çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizin bir an önce istihdama katılması hem gençlerimiz hem de ülke ekonomisi için büyük önem taşıyor. Gençlerimizin bu durumuna bir an önce çözüm bulunması gerekiyor.” şeklinde devam eden Polat; 2019 yılı içinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim ataması yapılacak mıdır? Yapılacaksa atamalar ne zaman planlanmaktadır? Bakanlık bünyesinde istihdam edilen kadrolu ve sözleşmeli ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim sayısı kaçtır? Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim sayısı yeterli midir? İki yılı aşkın bir süredir ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim atama yapılmamasının sebebi nedir? Son 5 yılda yılları ayrı ayrı belirtilmek suretiyle ataması yapılan ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim sayısı kaçtır? Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim istihdamı için Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Bakanlığınızın 2020 yılı atama planlanması yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç personele ihtiyaç vardır? Branşlarına göre dağılım nedir? sorularına yer verdi.

 

Bu haber 660 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()