Geleceğe yelken açacaklar

Yeni normalin en güzel, en mesafeli, en sağlıklı sporu ‘Windsurf’ oldu. EMR Windsurf ve Yelken Kulübü’nde geleceğe yelken açmak isteyen çocuk ve genç sporcular için “optimist sınıf kayıtları” başladı.

30 Mart 2021 - 10:11

Urla İçmeler Koyu'nda hizmet veren EMR Windsurf ve Yelken Kulübü geçen sezon büyük ilgi gördü. Bu sezon da geleceğin başarılı sörfçülerini yetiştirmek için kolları sıvayan EMR Windsurf ve Yelken Kulübü’nde “15 yaş altı sınıfı” olarak kabul edilen “optimist” kayıtları başladı.

 

Kulüp Antrenörü Emirşah Polat “Yelken güç, dayanıklılık ve azim isteyen bir spor. Bu yüzden biz çocuk ve gençlerimiz yelkene başlarken öncelikle yelkeni sevmelerini hedefleriz” dedi. Alınan başlangıç eğitiminin ardından yelken sporunun çocukların hayatlarında vazgeçemeyecekleri bir yer kazanmasının kulüp için en büyük kazanım olduğunu söyleyen Polat “Açtığımız bu kursla amacımız yelkeni bir performans sporu olarak yapmak isteyen gençlerimize en kaliteli gelişim sürecini yaşatarak olimpik yelkenciliğimize iyi yetişmiş, donanımlı ve örnek olabilecek spor profesyonelleri aktarmaktır” dedi.

 

Bu yazın sporu ‘Windsurf’

Türkiye Yelken Federasyonu'na bağlı olarak hizmet verdiklerine dikkat çeken Polat, bir yıldır yaşanan koronavirüs salgını sonrasında evlerinde kalan çocuk ve yetişkinler için windsurfün en iyi spor olduğunu vurguladı. Windsurfün doğası ve kurallar gereği sporcular arasında mesafenin olduğunu söyleyen Polat “Yazın en güzel, en sağlıklı, sosyal mesafenin en yüksek olduğu, heyecanlı ve bir o kadar da kişisel gelişime katkı veren Windsurf, evlerinde sıkılanlar için kaçırılmayacak bir fırsat" diye konuştu.

 

“Özgürlüğün sesine kulak verin”

Polat, bu sporun sağlık ve direnç gelişimi açısından 7’den 70’e her yaş için çok iyi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bu sporu yapan kolay kolay hastalanmaz, öngörüleri ve karar verme yetenekleri en üst seviyeye çıkar. Bir yıldır evlerimize kapandık kaldık, arınma vakti geldi. Gelin siz de dalgaların, rüzgarın ve özgürlüğün sesine kulak verin”

 

100 lisanslı sporcu

100 lisanslı sporcusu ile bu alanda bir rekorun sahibi olan bir kulüp olarak 2024 ve 2028 Olimpiyatları için çalıştıklarını, bunun için de alt yapıya önem verdiklerini vurgulayan Polat "Türk Milli Takımına en çok sporcu veren kulüp olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. İçlerindeki bu sörf aşkını herkesle paylaşmak, herkese ulaşmak istediklerini söyleyen Polat “Bizimle tanışmak, bu sporu öğrenmek ve yaşamak isteyen herkesi kulübümüzü ziyaret etmeye bekliyoruz" dedi. Ayrıca 7-9 yaş arası sporcu ve kursiyer alacaklarını da belirtti.

Bu haber 970 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()