Gaziemir teyakkuzda!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda “Büyük üzüntü içindeyiz”

30 Kasım 2019 - 09:21

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir’de bir evin duvarına yazılan ayrımcı ve nefret içeren yazıların faillerinin bulunması için Gaziemir’de tüm kurumların teyakkuza geçtiğini söyledi. Başkan Arda, Gaziemir Belediyesi’nde başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Başkan Arda, bir Alevi yurttaşın evine yazılan ayrımcı yazıları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, “Benim de doğup büyüdüğüm mahalle olan, Yeşil Mahallemizde bir evin duvarına yazılan Alevi yurttaşlarımıza karşı ayrımcı, nefret içeren sözler, ki ülkemiz bunun örneklerini geçmiş yıllarda farklı biçimlerde gördü ve bunların bedelini ağır acılarla ödedi. Bu tip bir olayın, ilçemizin ismiyle yan yana anılmasından dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Gaziemir, kurulduğu günden beri Balkanlardan ve Anadolu’nun birçok yerinden göç almış, birçok kültürü sentezlemiş, göç eden yurttaşlarımıza kucak açmış bir ilçemizdir. Birçok farklı kültür bugüne kadar barış, hoşgörü ve uyum içinde yaşamıştır. Bu çoğulcu yapı, bizim zenginliğimizdir. Biz bu bağlamda küçük bir Türkiye modeliyiz. Bu nedenle olayın Gaziemir’de gerçekleştiğini medyada okuduğumda çok şaşırdığımı ve üzüldüğümü ifade etmek isterim” dedi.

“Yaşanan olaydan dolayı sadece ben değil, eminim ki tüm Gaziemirliler büyük bir üzüntü ve şaşkınlık içindedir” diyen Başkan Arda “İlçemizde, çıkın meydanda yolda insanlarla konuşun, bu durumun herkesi derinden yaraladığını ve herkesin yaşananlara tepki verdiğini yakından göreceksiniz. Biz, Gaziemirliler olarak bu olayı içimize sindiremiyoruz. Alevi yurttaşlarımızın evinin duvarına hedef gösterme amacıyla bu çirkin ve nefret dolu ifadeleri yazanların bir an önce bulunması için dün, kaymakamımız ve ilçe emniyet müdürümüz ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu olayın aydınlığa kavuşturulması için işbirliği halinde tüm kurumlar ve devlet yetkilileri teyakkuza geçmiş durumda. Tek vücut olarak bu provokatif eylemin faillerinin bulunması için çalışıyoruz. Bu tip çirkin olayların tekrar yaşanmaması için bizler elimizden ne geliyorsa yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Tavrımız net
Alevi yurttaşlarımıza yönelik bu tip saldırıların ülkenin birliğini tehdit ettiğini kaydeden Arda, bu olaydan dolayı rencide olan Alevi yurttaşların bir kez daha yanında olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Ne belediye başkanı olarak ben ne de Gaziemir halkı; sinir uçlarına dokunan, çirkin, kabul edilemez eylemlere izin vermeyiz, vermeyeceğiz de. İlçemizde yaşanan bu olayın ardından çirkin saldırının hedefi olan ailenin bazı suçlamaları olduğunu da maalesef üzülerek gördük. Ailenin, yaşadığı olayın şokuyla yaptığı açıklamayı da kabul etmemiz mümkün değil. Fakat hepimizin bu tip açıklamalarda bulunurken ya da bu açıklamalara yayınlarımızda yer verirken çok dikkatli olması gerekiyor. Bu tip infiale neden olabilecek konularla ilgili tek taraflı açıklamalarda bulunmak büyük sorumsuzluktur. Toplum olarak bu tip suçlama ve iddialara çok dikkat etmeliyiz. Gerçekle bağı olmayan iddiaları gerçekmiş gibi yayınlamak hedef göstermek anlamına gelir, ki bu bizi toplum olarak sadece ayrıştırmaya yarar. Şundan eminim ki, hele hele bu manevi duyguların siyasi malzeme olarak kullanılması tüm alevi yurttaşlarımı derinden üzüyordur. Biz, vatandaşlarımızla kol kola, yürek yüreğiyiz. Konunun en kısa sürede çözülmesi için emniyet güçlerimize gereken tüm yardımı yapmaya devam edeceğiz. Bu duygularla barış, kardeşlik ve hoşgörünün egemen olduğu bir Türkiye diliyorum.”

Bu haber 895 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()