Foça, Madımak'ı Unutmadı

‘‘Sivas 93; 2 Temmuz Vahşetini Unutmadık, Unutturmayacağız’’ isimli anma programı,dün akşam Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

03 Temmuz 2019 - 11:17 - Güncelleme: 03 Temmuz 2019 - 11:55

Foça Belediyesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi işbirliği ile düzenlenen; ‘‘Sivas 93; 2 Temmuz Vahşetini Unutmadık, Unutturmayacağız’’ isimli anma programı,dün akşam Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saat 20.00’de başlayan programa, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat, Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şube Başkanı Binali Odabaş, Belediye Meclis Üyeleri, onur konuğu olarak Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş ve halkımız katılım sağladı.

2 Temmuz 1993 günü Sivas’da yaşanan vahşetle ilgili olarak Yılmaz Mızrak’ın hazırlayıp uyguladığıprogramda;ADD Foça Şubesi Başkanı Şeniz Ararat ve Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şube Başkanı Binali Odabaş’ın yaptığı konuşmaların ardından; Hüseyin Yurttaş, Madımak Katliamı ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı. ADD Foça Şubesi Şiir Korosu, katliamda can veren şairlerin şiirlerinden örnekler sundu. Hayrullah Dağ bağlamasıyla şiirlere eşlik etti. Alevi Kültür Dernekleri Foça Bağarası Şubesi ekibi semah döndü.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz konuşmasında; ‘‘26 sene geçmesine karşın, acımız ilk günkü gibi duruyor.Adaletin bir gün tecelli edeceğine inanıyoruz. Bu bizler için, sizler için, ötekileştirmeden yaşayan bütün insanlar için çok önemli. Bu programa katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Mukaddes Yarba’nın sunuculuğunu yaptığı anma programın ADD Foça Şubesi Şiir Korosunda; Ayla Aksoy, Erkan Barışık, Sevhan Beğendi, Cem Eden, Süel Öztürk, Yılmaz Mızrak ve komuta masasında Hakan Ararat görev aldı.

Bu haber 714 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()