Filografi Sanatını Unutmadılar

Bornova Rotary Kulübü'nün haftalık olağan toplantısının konuğu kaybolmaya yüz tutmuş bir sanat dalı olan Filografi Sanatı’nı modernize figürlerle günümüze taşıyarak sanatın gelişimine katkıda bulunan Filografi Sanatçısı Necla Karakaya oldu.

29 Kasım 2018 - 09:31

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı Bornova Rotary Kulübü, Ortadoğu'da doğmuş, Avrupa'dan Uzak Doğu’ya kadar yayılmış ancak yapımının zor olduğu düşüncesiyle yok olmaya yüz tutmuş bir sanat dalı olan filografi sanatını günümüze uyarlayıp açtığı kişisel ve karma sergilerle sürdüren  Filografi Sanatçısı Necla Karakaya'yı ağırladı.

Filografi Yurt Dışı Eğitim Programına Aday

Filografinin tarihi gelişimini anlatarak konuşmasına başlayan Karakaya filografiyi; Sanatçı tarafından önceden tasarlanan motiflerin tahta panolar üzerine belli bir düzende çivilerin çakılması ve çeşitli renklerdeki tellerin yine belli bir düzende çivilerin arasından geçirilmesi ile motiflerin oluşmasını konu alan sanatın dalının oldukça zor ve sabır gerektirdiğini dile getirdi. Filografi sanatının tarz, bakış açısı, uygulama çeşitliliği ve diğer sanat dalları ile beraber kullanılabilirliği açısından da özgün ve çok yönlü bir sanat dalı olduğunu ifade eden sanatçı, Türkiye'de çok az kişinin sürdürdüğü filografiyi yurt dışından gelen yabancıların dikkatini çektiğini ve yurt dışı eğitim programlarına aday olan bir sanat dalı olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya katılımından dolayı teşekkür belgesi ve Ege Orman Vakfı'ndan adına dikilen hediye fidan bağış kartını Bornova Rotary Kulübü Başkanı Şükrü Cem Akçay'ın elinden alan Necla Karakaya Bornova Rotary Kulübü’ne davetlerinden dolayı teşekkür etti. Karakaya ayrıca İzmir Türk Amerikan Derneği'nde "Tel ile Çivinin Aşkı" adıyla açılan 6. kişisel sergisine tüm sanatseverleri davet etti. 68 eserden oluşan sergi 3 gün süre ile halka açık olarak gezilebilecek.

 

Bu haber 2984 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()