Ferdan Çiftçi İddialı Projelerle Sahaya İndi

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı olan Ferdan Çiftçi düzenlediği basın toplantısında plan ve projelerini kamuoyu ile paylaştı.

05 Aralık 2018 - 06:39

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanlığı görevinden istifa ederek Bornova Belediye Başkanı olmak için yola çıkan Ferdan Çiftçi CHP Bornova İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında Bornova'ya dair plan ve projelerini kamuoyuyla paylaştı. 

SAĞLIKLI, GÜVENLİ, YAŞANABİLİR BORNOVA İÇİN HAZIRIZ

"Sağlıklı, güvenli, yaşanabilir Bornova için hazırız" sloganoyla yola çıkan Çiftçi açıklamasında öncelikle 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Yerel seçimlerde  partisinin kaazanacağı başarı ve sonucunda elde edilecek belediye başkanlıklarında yapılacak başarılı çalışmalarla  ilk genel seçimlerde iktidar olabileceklerine vurgu yapan Ferdan Çiftçi, yıllardır sürdürdüğü emek ve demokrasi mücadelesini 38 yıldır yaşadığı Bornova'ya ve Bornovalılar' a hizmet ederek sürdürmek istediğinin altını çizdi.

Bornova' nın tarihi, sosyal ve kültürel öneminden de bahseden Çiftçi “Birlikte Üreten Birlikte Yöneten” görev yapacaklarını dile getirdi. Bir çok projeyle yola çıkan Ferdan Çiftçi Sorun yaratan değil sorun çözen belediye anlayışıyla, Bornova’nın tüm sorunlarına “Derman”,  “Halkçı” Sosyal Demokrat bir belediyecilik yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Ferdan Çiftçi' nin açıklamasının tamamı şöyle:

 

 

SAĞLIKLI GÜVENLİ YAŞANABİLİR BORNOVA İÇİN HAZIRIZ

Değerli Basın Mensupları,

Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. 17 Yıl aralıksız süren AKP iktidarı Anayasa Referandumu ve ardından 24 Haziran seçimleriyle Parlamenter demokrasiyi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adını verdikleri tek adam rejimine dönüştürdü. Meclis işlevsizleştirildi. Devlet kurumları çalışamaz halde. Başta mahkemeler olmak üzere halkın resmi kurumlara güveni kalmadı. Hayat pahalılığı işsizlik yoksulluk ve borçluluk sürdürülemez boyutlarda Ekonomik kriz döviz ve faiz üzerinden ertelenmeye çalışılıyor. Konkordatolar, kapanan işyerleri her gün artarak sürüyor. Toplumsal kutuplaşma had safhaya ulaşmış durumda. 31 Mart 2019 ‘da yapılacak Mahalli idareler Yerel Seçimlerine işte böylesi bir ortamda gidiyoruz.

Bu nedenle 31 Mart seçimlerinin başka bir anlamı var. Bu seçimlerde kazanılacak başarı ve sonucunda elde edilecek belediye başkanlıklarında yapacağımız başarılı çalışmalarla tekrar yeni bir hikaye yazıp ilk genel seçimlerde AKP’yi sandığa gömüp  iktidara yürüyebiliriz. Bu zamanlarda da elimizi değil gövdemizi taşın altına sokmak gerektiği inancıyla ve Bornovamıza hizmet edebilmek için Partim Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bornova Belediye Başkan Aday Adayı oldum. Yıllardır sürdürdüğüm emek ve demokrasi mücadelesini 38 Yıldır yaşadığım Bornova’mıza ve Bornovalı hemşerilerime hizmet etmek istiyorum. Bu hizmetimizi de meclis üyelerimiz, parti örgütümüz, muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, hemşerilerimiz ile dayanışma içerisinde birlikte yapmak istiyorum.

Bornova 8500 yıllık tarihi, 450.000 nüfusu, 13’ü 6360 sayılı yasadan önce köy olan 45 mahallesi, 63 Yıllık Ege Üniversitesi, 18 yıllık Yaşar Üniversitesi, zengin çeşitliliğe sahip demografik yapısı, sosyo kültürel özellikleri, sanayi siteleri, spor kulüpleri, ile önemli bir kenttir. 137 Yıllık Belediyesi ile bir demokrasi kentidir aynı zamanda. Bu nedenle Bornova’yı yönetmeye talip olmak zorlu bir göreve talip olmak demek ve bir onurdur aynı zamanda. Bu nedenle bu göreve talip olan diğer aday adayı arkadaşlarımı ve meclis üyesi adaylarımızı da kutluyor ve teşekkür ediyorum.  

Bugüne kadar yaptıkları hizmetler nedeniyle mevcut ve önceki dönem tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Biz de seçilecek meclis üyelerimizle, hemşerilerimizle “Birlikte Üreten Birlikte Yöneten” bir anlayışla bu görevi en iyi şekilde yapacağız.

“Sağlıklı Güvenli Yaşanabilir Bornova”, için Söyleyecek Sözümüz Yapacak İşimiz bunları gerçekleştirecek bilgi, deneyim, enerji ve heyecanımız var.

Öncelikle Bornova’yı, tüm hemşerilerimle birlikte katılımcı adil eşitlikçi, bir anlayışla aklı ve bilimi esas alan ortak akılla yöneteceğiz.

Bunun için Kent Konseyimizi, çalışma grupları ve meclisleriyle etkin bir şekilde kullanacağız. Mahalle meclislerini oluşturarak yerinden yönetimi uygulayacağız. Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte çalışacağız

Neleri Hedefliyoruz.

Bornova mutlu insanların yaşadığı sevgi kenti yapacağız kimseyi ötekileştirmeyeceğiz.

Üretim ve Tüketim Kooperatiflerini destekleyeceğiz. Kadınlarımız ve engelli bireylerimiz için kurslar açacağız. Kadın ve Engelli Emeği Pazarı kuracağız, Üretici Pazarı oluşturacağız. Öğrencilerimiz İçin Yurt açacağız ve Dayanışma evleri organize edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimiz için hayal güçlerini geliştirici ve yaratıcılıklarını artırıcı kurslar açacağız merkezler yapacağız. Yaşlı ve Engelli Gündüz bakımevi yapacağız. Evde hasta bakım hizmetlerini ve Sosyal yardımlarımızı yaygınlaştıracağız. Yaşlı ve Engelli Gündüz Bakımevi oluşturacağız. Bornova’yı Engelsiz Kent yapacağız. Bornova^yı Bisiklet Kenti yapacağız. Öğrencilerimizin Kampüs Bornova ulaşımını ücretsiz bisikletle yapmalarını sağlayacağız.  Bornova’yı Bilim ve Teknoloji Merkezi yapacağız. Dezavantajlı bireylerimize ve bölgelerimize pozitif ayrımcılık yaparak hizmette adaleti sağlayacağız. Bornova’yı Kültür ve Sanat Kenti Yapacağız. Yeşilova Höyüğü’nün ve Homeros Vadisinin turizm acentelerinin programlarına girmesini sağlayacağız. Sokaktaki can dostlarımız için 5199 yasayı uygulayacağız, gönüllülerle projeler yapacağız. Akademik meslek odalarından danışma kurulu oluşturacağız. Adil, şeffaf, verimli ve kalkınmacı bir bütçe yapacağız ve uygulayacağız. Kentsel dönüşüm uygulamalarını uzlaşmayla demokratik bir şekilde gerçekleştireceğiz. Sağlıksız ve plansız yapılaşmayı önleyeceğiz. Sorun yaratan değil sorun çözen belediye olacağız. Bornova’nın tüm sorunlarına “Derman”,  “Halkçı” Sosyal Demokrat bir belediyecilik yapacağız.

Bunları yapmaya aday Ferdan ÇİFTÇİ kimdir.

Ferdan ÇİFTÇİ 1963 Yılında Denizli Sarayköy İlçesi Kabağaç Köyü’nde işçi köylü bir ailenin, Ömer ve Rüveyde ÇİFTÇİ’nin üç çocuğunun ortancası olarak dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Aydın Buharkent’te. Liseyi Tübitak başarı bursuyla parasız yatılı olarak İzmir Atatürk lisesinde tamamlamıştır. Fakülteyi 1984 Yılında E.Ü. Ziraat Fakültesi’nde bitiren ÇİFTÇİ yüksek lisansını 1987 Yılında E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsünde yapmıştır. 1977 Yılında lise eğitimi için geldiği İzmir’e ve 1980 Yılında Üniversite yaşamı için geldiği Bornova’ya sevdalanmış ve yaşamını o tareihlerde burada kurmaya karar vermiştir.

İş yaşamına Tarım Bakanlığında başlayan ÇİFTÇİ 1986-1990 Tunceli Tarım İl Müdürlüğü, 1990-2014 İzmir Tarım İl Müdürlüğü 2014-2018 İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalıştı

Siyaset yaşamın kendisidir anlayışıyla yıllardır halktan, emekten, özgürlükten, bir arada kardeşçe yaşamdan, barıştan, adaletten, bağımsızlıktan, aklı ve bilimden, Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nden yana emek ve demokrasi mücadelesi içerisinde yer almıştır.

2003-2018 Yılları arasında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu sayman Üyeliği, II. Başkanlık ve 10 yıl başkanlık görevlerinde bulundu.

2007-2014 / 8 Yıl TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu

2010-2012/ İzmir Akademik Meslek Odaları Platformu Sözcülüğü

2008-2018 / İzmir tarım Grubu Üyeliği

2009-2014 /İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Ekonomik Kalkınma Kurulu Üyeliği

2009-2014 Bornova Kent konseyi Başkanlığı yaptı- İzmir Kent Konseyleri Birliği ve Türkiye Kent Konseyleri Platformunun kuruluşu ve çalışmalarında aktif yer aldı.

Memur Sendikalarının kuruluş aşamasında 1991 yılında Tarım Sen’in kuruluş sürecine katkı koymuş Sırasıyla Tarım Gıda SEN, Tarım ORKAM-SEN ve TÜMBELSEN üyesi olarak sendikal mücadelenin içinde yer almıştır.

Bu dönemler içerisinde İzmir’deki alan ve salon etkinliklerinin çoğunda düzenleyici ve katılımcı olarak yer almıştır. Yaşamı siyaset olarak gören anlayışla Kamu çalışanı olmasına rağmen siyasetten uzak durmamış partisinin il ilçe kurultayları ve danışma kurulları, büyük kurultaylarına ve her türlü etkinliklerine katılmıştır. Son dönemlerde ülkedeki hak hukuk ve adalet arayışları için yapılan Adalet yürüyüşü ve Adalet Kurultayına katıldı.

ÇİFTÇİ İngilizce Öğretmeni Fatma Çiftçi ile evli olup İzgican adında oğlu vardır.

Tüm bu bilgi birikim ve deneyimlerimle Bornovalı Hemşerilerime hizmet etmeye adayım. Partimin yetkili kurulları beni aday gösterdiği takdirde, aday gösterilecek meclis üyesi adaylarımız, Parti örgütüm İlçe Başkanlığımız Kadın ve Gençlik Kollarımız ve gönüllü dostlarımızla omuz omuza çalışıp birlikte başaracağız. Seçildikten sonra da örgütüme asla sırtımı dönmeyeceğim çalışmalarımı örgütüme rağmen değil örgütümle birlikte dayanışma içerisinde tüm hemşerilerime eşit mesafede gerçekleştireceğim.

Aday gösterilmediğim takdirde ise aday gösterilecek arkadaşıma her türlü desteği vereceğimin, seçim çalışmalarına ilçe örgütümün görevlendirmeleri doğrultusunda aktif olarak katılacağımın, sözünü veriyorum.

 Sözlerimi tamamlarken öncelik belediye başkanlığına ve meclis üyeliğine aday olan arkadaşlarımı bir kez daha kutluyor ve başarılar diliyorum. Sayın ilçe başkanımıza, yönetim kurulumuza, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ve yönetim kurullarımıza, basın açıklamamıza katılan hemşerilerime, sevgili dostlarıma ve değerli basın emekçilerimize teşekkür ediyorum.

Dostluk ve Sevgiyle.

 

Ferdan ÇİFTÇİ

Ziraat Yüksek Mühendisi

CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı   

 

 

 

Bu haber 1733 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()