Esad: Türkiye’de seçimleri kimin kazanacağıyla ilgilenmiyorum

Tüm kuvvetlerini çekmeden Türkiye ile temasın mümkün olmadığını belirten Beşar Esad, seçim sonuçlarına ilişkin soruya 'Türkiye'nin iç siyasetine karışmam' yanıtını verdi.

14 Mayıs 2023 - 10:58

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'deki seçimleri kimin kazanacağıyla ilgilenmediğini belirterek "Benim için önemli olan, seçilen kişinin Suriye ile iyi ilişkiler kurması ve Suriye’den çekilmenin gerçekleşmesidir" dedi.

Sputnik'in Marbuta'dan aktardığı habere göre gazeteci Abdulbari Atwan, Esad ile görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"Esad bana şöyle dedi: 'Suriye’den tam çekilme olmaksızın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmem mümkün değil. Türkiye’nin tüm kuvvetlerinin Suriye’den çıkması ve bu çekilmenin tam olması gerekir. Ben Türkiye’nin iç siyasetine karışmam ve seçimlerde kimin kazanacağıyla ilgilenmiyorum. Benim için önemli olan, seçilen kişinin Suriye ile iyi ilişkiler kurması, ilişkileri geliştirmesi ve Suriye’den çekilmenin gerçekleşmesidir.'

Bu arada uzun sohbetimizde -tüm yaptıklarına rağmen- Erdoğan hakkında tek bir kötü söz söylemedi. Aynı şekilde Suriye’nin Arap Birliğine dönüşüne karşı çıkan ülkeler hakkında da tek bir olumsuz söz sarf etmedi."

Bu haber 245 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()