Erdoğan, Rize'de sel bölgesine gitti

"Afet bölgesinin tamamına su verilmekte olup, içme suyunda, enerjide, haberleşmede, iletişimde herhangi bir sıkıntı yoktur"

23 Temmuz 2021 - 14:52

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de sel bölgesine gitti.

Erdoğan, Rize'ye yapacağı ziyaret kapsamında ilk olarak Güneysu Merkez Camii'nde Cuma namazı kıldı.

Erdoğan, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada "Sözlerimin başında Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Bugün 2 bayramı bir arada kutluyoruz. Aynı zamanda cuma. Hem Rizeli hem Artvinli kardeşlerimiz hem de bizler bölgemizde yaşanan afetler nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Afet haberini aldığımız günden itibaren devletimizin tüm kurumlarını seferber ettik. AFAD'dan Kızılay'a, jandarmadan, sahil güvenliğe kadar tüm kurumlarımız bölgeye intikal etti. Şu ana kadar 328'i arama kurtarma olmak üzere 2860 personel ve 705 araç görev yapmıştır. Afetten kapanan 426 yolun hemen tamamı ulaşıma açılmıştır.

İklim değişikliği konusuna değinen Erdoğan, “ Allah dünyayı bir mizan, ölçü ve denge üzerinde yaratmıştır. Bu dengenin kaybolması durumunda felaketler, sıkıntılar, zorluklar kaçınılmaz olur. Denge olarak bozulunca rahmet olarak gördüğümüz yağmur adeta bir afete dönüşür. Son yıllarda artan küresel ısınma ile birlikte bu olayların daha da büyüdüğüne şahit oluyoruz. Almanyası'ndan Belçikası'na, Fransa'ya kadar neler olduğunu herhalde televizyonlardan izliyorsunuz. Ne yazlar eski yaz ne kışlar eski kış..." ifadelerini kullandı.

Bu haber 225 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()