'Erdoğan'ın görüşme mesajını Beşar Esad reddetti' iddiası

Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Esad’a Ankara’dan yetkilileri Şam’a göndermeye hazır olduğunu söylediği, Esad’ın teklifi reddederek görüşmenin üçüncü bir ülkede yapılmasını önerdiği öne sürüldü.

23 Kasım 2022 - 21:21

Associated Press (AP), AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a mesaj göndererek Ankara’dan Şam’a yetkilileri görmek istediğini iddia etti. Esad’ın ise bu teklifi reddettiğini öne sürüldü.

Suriyeli yetkililerle düzenli olarak görüştüğü belirtilen Lübnanlı bir siyasetçiye dayandırılan haberde, söz konusu mesajın geçtiğimiz günlerde iletildiği aktarıldı.

'Esad, Erdoğan’ın teklifini reddetti'

AP’nin aktardığına göre Erdoğan’ın Esad’a, "Suriye ordusunun Kürtlerin kontrolündeki bölgelere dönmesi, Kürt savaşçıların Suriye doğalgazını ve petrolünü kullanmasının engellenmesi adına harekete geçilmesi ve Suriyeli mültecilerin Suriye’ye geri gönderilmesi için çağrıda bulunduğu" iddia edildi.

Mesajın İranlı yetkililer üzerinden Esad’a iletildiği belirtilirken, Erdoğan’ın aynı zamanda Ankara’dan yetkilileri Şam’a göndermeye hazır olduğunu söylediği de aktarıldı. İddiaya göre Esad bu teklifi reddetti ve yetkililerin ‘üçüncü bir ülkede’ bir araya gelmesini önerdi.

'Rusya arabuluculuk yaptı, ilerleme kaydedilmedi'

Üst düzey bir Türk yetkili ise İran’ın arabuluculuk yaptığı yönündeki iddiayı yalanladı. Yetkili, Türkiye’yi ‘uzlaşmaya itenin’ Rusya olduğunu ancak ‘hiç ilerleme kaydedilmediğini’ söyledi.

Erdoğan 'Görüşme yoluna girebiliriz' demişti

Erdoğan, ekim ayında yaptığı açıklamada “Vakti geldiğinde Suriye’nin Başkanı’yla görüşme yoluna gidebiliriz” demiş, Türkiye’nin önceliğinin Suriye’deki ‘terör gruplarının arındırılması’ olduğunu söylemişti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

Alışılmış bir siyasetçi değilim. Dolayısıyla bir vakti saati geldiğinde, biz Suriye’nin başkanıyla da görüşme yoluna gidebiliriz. Şu an itibariyle zaten alt düzeyde görüşmeler yapılıyor. Fakat bizim bütün arzumuz Suriye’deki terör gruplarının buradan arındırılması.”

Bu haber 203 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()