Erdoğan ile Esad görüşebilir

Putin’in Soçi görüşmesindeki tavsiyesinin ardından Türkiye gazetesi, Erdoğan ve Esad’ın telefonda görüşebileceğini yazdı.

09 Ağustos 2022 - 15:15

Türkiye gazetesi, Tahran ve Soçi görüşmelerinde Suriye sahasına yansıyacak önemli kararlar alındığını, Türkiye’nin Rusya, İran ve Esad ile birlikte ülkenin doğusunda PKK’ye karşı müşterek harekât teklifinde bulunduğunu yazdı.

Yılmaz Bilgen imzalı haberde, Türkiye ve Suriye arasındaki görüşme trafiğinde bölgeyi iyi tanıyan uzmanlardan bir komisyon kurma safhasına geçildiği ve bir Körfez ülkesi ile Afrika’daki bir İslam ülkesinin arabuluculuk yaptığı belirtildi. Ancak Ankara’nın ‘henüz erken’ değerlendirmesi yaptığı, Erdoğan-Esad görüşmesinin bir telefon düzeyinde de gerçekleşebileceği kaydedildi.

Ne olmuştu?

Daha önce Tahran’da yaptığı görüşmenin ardından geçtiğimz günlerde de Soçi’de Putin ile bir araya gelen Erdoğan, Türkiye’ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Erdoğan, toplantıda masaya yatırılan Suriye konusunda, “Suriye’de yuvalanan terör örgütlerine karşı atılabilecek adımları da aramızda mütalaa ettik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden, Suriyeli kardeşlerimizle birlikte askerimize, polisimize, güvenlik güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza saldıran bu katil sürüleriyle mücadelemize birlikte gereken cevabı verme kararında da mutabık kaldık” demişti.

Soru-cevap kısmında gelen “Tel Rıfat ve Münbiç’e yönelik olası askeri harekatla ilgili zaman zaman ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ şeklinde açıklamalarınız oluyor. Daha önce Rusya böyle bir askeri harekata karşı çıktığını, çok sıcak bakmadığını açıklamıştı. Bu tavrı devam ediyor mu Sayın Putin’in? Bugün yaptığımız görüşmelerde bu konu hangi çerçevede ele alındı?” sorusuna ise Erdoğan, şu yanıtı vermişti:

“Sayın Putin konuyla ilgili Türkiye’ye yönelik adil bir yaklaşım sürdürüyor. Terörle mücadele noktasında her zaman yanımızda olacağını özellikle de ifade ediyor. Burada şunu bize ima ediyor; ‘Mümkün olduğunca bunları, rejimle birlikte çözme yolunu tercih ederseniz çok daha isabetli olur’ gibi bir yaklaşımı var. Biz de diyoruz ki, şu anda bizim istihbarat örgütümüz Suriye istihbaratıyla zaten bu konuları yürütüyor ama bütün mesele netice almak. Eğer istihbaratımız, Suriye istihbaratıyla bu çalışmayı yürütürken, buna rağmen hala orada terör örgütleri fellik fellik at oynatıyorsa bu konuda bize destek vermeniz gerekiyor diyoruz. Bu konuda da mutabakatımız var.”

Bu haber 217 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()