Engelsiz İzmir 4. Ulusal Kısa Film Yarışması başvuruları başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4. Uluslararası Engelsizmir Kongresi kapsamında düzenlediği “10 Dakika Engelli” konulu ulusal kısa film yarışmasına başvurular başladı. Yarışmaya katılım için son tarih 9 Nisan 2021.

17 Eylül 2020 - 09:38

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 27-29 Mayıs 2021 tarihlerinde yapılacak “Kriz Belediyeciliği ve Kamusal Hizmetlere Erişim” temalı 4. Uluslararası Engelsizmir Kongresi kapsamında düzenlenen “10 Dakika Engelli” konulu ulusal kısa film yarışması için başvurular başladı. Engellilerin kentsel ve sosyal yaşama katılımlarının kolaylaştırılmasına dikkat çekerek bu konuda duyarlılığa sahip olanların duygu ve düşüncelerini ifade etmelerine olanak sağlayacak yarışmaya katılım için son tarih 9 Nisan 2021. Sonuçlar 7 Mayıs 2021’de açıklanacak, ödül töreni ise 27 Mayıs’ta yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru belgelerini Kültürpark’ta yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğ ü’ne teslim edebilir. 

 

Tek kategori

Engelsiz İzmir 4. Ulusal Kısa Film Yarışması, 18 yaş ve üstü olmak üzere tek kategoride düzenlendi. Katılım için filmin yasal sahibi yani yapımcı ya da yönetmen başvuru yapabilir. Yarışmaya bireysel ya da ekip olarak katılım mümkün. Ayrıntılı bilgi için www.engelsizmir.org adresi ziyaret edilebilir. 

 

Jüride kimler var?

Asil Jüri Üyeleri: Yönetmen Türkan Derya, Oyuncu Yiğit Özşener, Görüntü Yönetmeni Meryem Yavuz, Yazar-Yönetmen ve Kadir Has Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Tan Tolga Demirci, Sinema Yazarı Engin Ertan. 

Yedek Jüri Üyeleri: Yaşar Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Ürün Yıldıran Önk, Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Hakan Ergin,  TRT Belgesel Kanal Koordinatörlüğü Kurgu Yönetmeni Erdem Çelik. 

Danışman Jüri Üyesi: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay.

Raportörler: İBB Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü Personelleri Emine Uysal Berger, Erdem Denizlioğlu.

 

Birinciye 30 bin

Birinciye 30 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek yarışmada jüri özel ödülü ise 5 bin lira olarak belirlendi. Jüri gerekli görürse birden fazla jüri özel ödülü verebilecek. 

 

Türkiye’de ilk

Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik olarak 2013 yılında Türkiye'de ilk kez uluslararası bir kongre düzenledi. “Engelsizmir” bilimsel bir kongre olmasının yanında kentsel yaşamda engelleri ve engellileri görünür kılacak sosyal projeleri hayata geçiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 27-29 Mayıs 2021 tarihlerinde ise “Kriz Belediyeciliği ve Kamusal Hizmetlere Erişim” temalı 4. Uluslararası Engelsizmir Kongresi yapılacak.

Bu haber 2003 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()