En iyi Şaka CHP Konak'tan

CHP Konak İlçe Örgütü 1 nisan sebebi ile İzmirlilere manidar bir şaka yaptı. 16 yıllık AKP iktidarının karnesini esprili bir dille eleştiren CHP Konak İlçe Örgütü, Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde İzmirlilerin büyük ilgisi ile karşılaştı.

01 Nisan 2018 - 16:56

CHP Konak İlçe ilginç eylemlerine devam ediyor. Hükümetin onaltı yıllık iktidar sürecinin önce olumlu yönlerini anlatarak kadın cinayetleri, yolsuzluk, hukukun bağımsızlığı, adalete güven, eğitim kalitesi gibi konularda dünyanın ilk sıralarında yer aldığımızı rakamlarla açıkladıktan sonra gerçek ortaya çıktı. Pankartların arka yüzeyini çevirip Nisan 1 yazılarıyla dünyadaki sıralamamızı açıkladılar. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan eyleme halkın da katılımıyla oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. Şakanın ardından İzmirlilerin yoğun ilgisini gören eylem olaysız bitti.    



Bugün burada on altı yıllık AKP iktidarı döneminde ülkemizin kat etmiş olduğu gelişmeyi ve ilerlemeyi anlatmak ve her geçen gün daha büyüyen toplumsal kalkınmayı paylaşmak için bulunuyoruz.

On altı yıl içinde ülkemizin eğitim seviyesi özgün, kaliteli ve çocuklarımızın kendilerini çok iyi geliştirebildikleri bir hal aldı. Uluslararası standartları aşan eğitim sistemimizin içinde asla az gelişmiş bir ülkede olabilecek sorunlar bulunmamakta. Pisa testlerinde çocuklarımız dünya liderliğine oynarken yapılan araştırmalar eğitim kalitemizin dünyada 50. likten 5. liğe yükseldiğini gösteriyor.

Bir diğer önemli konu olan toplumsal adalet ve eşitlik ilkelerinin uygulanması konusunda da büyük mesafe kaydettik. Hukuk sistemimiz tam bağımsız, uygar dünyanın en önemli ilkesi olan güçler ayrılığı artık ülkemizde tam anlamı ile hayata geçirilmiş durumda. Hayatımızın her alanında adil ve eşit şartlarda kişisel kararlardan uzak bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Dünyada en huzurlu ülkeler sıralamasında 145. sıradayken artık 1. sıradayız.

Kamunun sağlıklı ve hızlı haber almasını sağlayarak ülkemizdeki özgürlüklerin teminatı olan basın ve yayın konusunda da tam bir başarı öyküsü ile karşı karşıyayız. Bağımsız ve özgür kurum ve kuruluşlar yurttaşlarımızın her konuda bilgi sahibi olmasını ve  özgür bir biçimde kendilerini ifade edebilmelerini sağlıyorlar. Tam bir üçüncü dünyada ülkesi mirası olan  tutuklu basın mensupları bizim ülkemizde  asla bulunmamakta. Artık dünya basın özgürlüğü sıralamasında 3. sıradayız. 

Gelir adaletsizliği kavramı  ülkemizde yok olma noktasına gelmiş durumda. Tüm yurttaşlarımız temel ihtiyaçlara kolaylıkla ulaşabilecek durumdalar. Fırsat eşitliği tesis edilmiş, müreffeh ve zengin bir ortam iktidar tarafından sağlanmış durumda.  Asgari ücret seviyesi dünyanın ortalamasının çok üzerine çıkmış durumda. Açlık, sefalet, toplumsal dezavantajlar bizim ülkemizde ortadan kalkmıştır.  Adalet ve kalkınma vaadi ile tam on altı yıl önce iktidara gelen parti adına yakışır bir yönetim anlayışı ile tüm sorunları ortadan kaldırdı.

Geleceğimizin umudu, yarınlarımız olan çocuklarımız sosyal hayatlarında ve aile içinde asla istismara uğramıyorlar. Çocuk istismarına karşı çıkarılan yasalar ve toplumsal gelişimimiz bu az gelişmişlik göstergesi durumu  ülkemizde ortadan kaldırmış durumda. Dünyada çocuk istismarının yaşandığı 193. ülke olarak bu tür sorunlardan kurtulduk.

Sağlık kalitemiz  on altı yıl içerisinde o kadar artı ki, hastanelerimiz ülke ihtiyaçlarını aşarak diğer ülkelerin vatandaşlarına bile yeter hale geldi. Yurttaşlarımız hiç bir katkı payı ve ek ücret ödemeden temel bir hizmet olarak sağlık konusunda gereken hizmeti alabilmektedirler.  Sağlık hizmetinin kalitesi olarak dünyada 103. sıradan 3. sıraya yükseldik. 

Kadınlarımız artık eşit şartlar altında yaşamlarını sürdürebiliyor. Kadın cinayetleri ülkemizde yaşanmaz hale geldi. Tüm kadınlarımız özgür ve eşit bir yaşam sürerlerken, toplumsal hayata çok rahat bir şekilde katılabiliyorlar. Kadın cinayetlerinin dünyada en az yaşandığı ülke Türkiye olarak istatistiklere geçmiş durumda.

Ekonomik yaşantımızda ise tam bir bahar havası esmekte, paramızın değeri her geçen gün daha da artmakta, dış ticaretimiz fazla vermekte, bilim ve teknik alanında  yepyeni buluşlar gerçekleştirilerek ülke refahımızın artmasına katkıda bulunmakta. Dünyanın en büyük 4. ekonomisi haline gelmiş durumdayız.

Ayrıca terör sorunu da iktidar partisinin doğru politikaları ile çözülmüş durumdadır. Terör artık anılarımızda kalmış ve yok olmuş bir problemdir.

1 NİSAN

Değerli Kamuoyu;

Ne yazık ki hayalimiz ve umuduz olan her anlamda gelişmiş, muhasır medeniyet seviyesini yakalamış bir ülke olmak bu iktidar ile ancak bir şakadan ibaret olabilir.

Eğitim kalitemizin her geçen gün düştüğü, sağlık hizmetlerinin paralı hale geldiği, yargı ve hukuk bağımsızlığının bizzat iktidar eliyle yok edildiği dönemlerden geçmekteyiz. 

Gelir adaletsizliği artık en yakıcı sorun olmuş durumdadır. Ülke içinde zenginleşmenin yolu ancak iktidar yandaşı olarak mümkün olabilmektedir. Toplumsal gelişme hedefinden uzaklaşılarak ancak hayata kalmaya çalışan insanların ülkesi konumuna düşürülmüş durumdayız

Ülke ekonomimiz her geçen gün daha kötüye gitmekte, tüm bu sorunların toplumsal ayrışma ve ötekileşmenin körüklenmesi ile üzeri örtülmeye çalışılmaktadır.

Çocuklarımız istismar edilmekte, kadınlarımız canice katledilmekte, adaletin değil orman kanunlarının egemen olduğu bir toplumsal düzen ortaya çıkmaktadır. 

Kentlerimiz içinde yaşayanlara hizmet anlayışı ile  değil imar ve rant hırslarını ile yönetilmektedir, günlük yaşam her geçen gün kalitesiz ve güç bir duruma gelmektedir.

Değerli Kamuoyu ;

On altı yıl göstermiştir ki AKP bu ülkeyi doğru bir şekilde yönetemez, her geçen gün daha kötü hale gelen bu iktidar anlayışından bir an önce kurtulmak zorundayız. Kötü yönetilen ülkemiz kin tohumları ile bir birine düşürülmeye çalışılarak saray rejiminin tuzağına çekilmeye çalışılmaktadır. 

2019 da bu basiretsiz ve kötü yönetim anlayışından kurtulacağız, gelecek olan nisan ve bahar aylarına umut  ile yürüyeceğiz, ülkemizde yaşanan geri gidişi ve çöküntüyü ortadan kaldırmak boynumuzun borcudur. Birlik olacağız, beraber çalışacağız, ortak aklımızla yeniden muhasır medeniyet hedefinde yol alacağız. 

Saygılarımla

Bu haber 2306 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()