Emekli-Sen, Talepleri İçin TBMM'deydi

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, "Emek mücadelesinden emekli olunmaz. Emekliler için insanca bir yaşam ve örgütlenme hakkı talep ediyoruz" diyerek, emekli maaşlarının arttırılmasını talep etti.

06 Aralık 2018 - 15:55 - Güncelleme: 06 Aralık 2018 - 16:41

CHP Milletvekili Özgür Karabat, TBMM'de basın açıklaması düzenledi. Tüm Emekliler Sendikası üye ve yöneticilerinin de katıldığı açıklamada Karabat, emekli maaşlarının insani yaşam koşullarına göre arttırılması ve emeklilere milli gelirden pay verilmesi gerektiğini belirtti.

"Emekliler krizin bedelini ödemek istemiyor"

Emekçilerin, "demokrasi ve emek mücadelesinden emekli olunmaz" dediğini kaydeden Karabat, emeklilerin ekonomik krizin bedelini ödediğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Emekliler krizin bedelini ödemek istemiyor. Kriz derinleştikçe faturayı en fazla emekliler ödüyor, enflasyondan, pahalılıktan en fazla emekliler etkileniyor. Bu nedenle emeklilerin haklarının daha fazla gözetilmesi gerekiyor."

Emeklilerin dinlenmek, tatile gitmek yerine ikinci işte çalışmak zorunda kaldığını dile getiren Karabat, şöyle konuştu:

"Bu vefasızlığın son bulmasını istiyoruz. Emeklilerin kaderi hükümetlerin iki dudağı arasında. Emekliler hak kaybı yaşadılar. Bunun en temel nedeni Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu. Bu kanunla emeklilik yaşı yükseldi, aylıkları düşmeye başladı, aynı koşullarda emekli olanlar arasında ücret farklılıkları oldu. Emeklilerin aylıkları yaşam koşullarına uygun hale getirilmeli, alt sınır güncellenmeli. Bir an öne emeklilere sendikal örgütlenme hakkı tanınmalı. 2019 bütçesinde emekli, emekçi, halk yok; emekliye, emekçiye, eğitime, sağlığa bütçe ayrılmalı. Emekli maaşları insani yaşam koşullarına göre artırılmalı, emeklilere milli gelirden pay verilmeli ve intibak yasası çıkarılmalı, sağlıkta yapılan kesintiler kaldırılmalı."

CHP Milletvekili Karabat, siyasette güvenin yeniden sağlanması, seçim bildirgelerinde verilen sözlerin tutulabilmesi için emeklilikte yaşa takılanlar konusunun çözülmesi gerektiğini ifade etti.

2018/12/2018-12-06-16-08-08.jpg
2018/12/2018-12-06-16-08-11.jpg
Kaynak: istanbulgerçeği
Bu haber 2466 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()