Eğitimci Burak AKKOL: “Ek Kontenjanlarda Krizi Fırsata Çevirmek Sizin Elinizde”

Üniversite yerleştirmelerinin ardından boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme tercih dönemi  7 Eylül’de başladı.Sınava giren öğrenciler, tercihlerini yapmalarının ardından hiçbir programa yerleşmeyen öğrenciler 13 Eylül’e kadar üniversitelerin boş kalan kontenjanları için tercihlerini yapabilecekler.

07 Eylül 2022 - 19:34

16 bin 438 boş kontenjan, üniversitelere kayıt yaptırmayanlarla birlikte 122 bin 209 sayısına ulaştı.Eğitimci Burak AKKOL ise yaptığı açıklamada; ek kontenjanlarda tercih yapacak üniversite adayı öğrencilerimiz bu sene sınav maratonunda hayallerindeki üniversiteye ve bölümlere yerleşmek için çok çalıştılar, kendileri açısından çok zorlu bir süreç geçirdiler akabinde  yaşadıkları tercih süreci de onlar için çok önemliydi.İlk tercih döneminde milyonlarca gencimiz hayalindeki üniversite ve bölümlere yerleştiler.Akkol; İlk tercihlerde yerleşemeyen öğrencilerimiz için ek kontenjanın önemli bir fırsat olduğunu belirtti.Hiçbir programa yerleşemeyen öğrencilere  ‘krizi fırsata çevirmek sizin elinizde ’ dedi.

Üniversite yerleştirmelerinin ardından  üniversitelerde 122 bin 209 kontenjan boş kaldı.Eğitimci Burak AKKOL ek yerleştirmelerin öğrencilerin açısından bir fırsat olduğunu belirtti ve bu süreci çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. 

AKKOL, “Öğrencilerimiz 1 yıl beklemesin tercihlerini mutlaka yapsın”


AKKOL, “Ek kontenjan tercih yapmayan öğrenciler için çok önemli bir fırsat olabilir. 122 bin 209 boş kontenjan adayları bekliyor. Birçok öğrencinin hayali olan üniversiteler ve bölümler boş kaldı.Yerleşemeyen gençlerimiz mutlaka boş kalan üniversitelere ve bölümlere baksınlar, ek kontenjanlarda mutlaka tercihlerini yapsınlar dedi.Yerleşemeyen öğrencilerimiz 1 yıl daha beklemesin tercihlerini mutlaka yapsın dedi.Tercihlerini yapacak öğrencilerimiz istediği bölümlere yerleşme imkanına sahipler dedi.

AKKOL, “7-13 Eylül tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapacaklar”

Tercihlerin sonuçlanmasının ardından Kayıt hakkı kazanıp kayıt yaptırmayanlar ile beraber 120 bini aşan boş kontenjanla ek yerleştirme döneminde 7-13 Eylül tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapacaklar.Ek kontenjanlarda tercih yapacak öğrencilerimiz fırsata dönüştüreceği kriz onlarla beraber.Bu dönemde öğrencilerimizin üniversiteli olma şansı devam ediyor. 7 Eylül-13 Eylül arasında yapılacak ek yerleştirme döneminde, bir programa yerleşmemiş adaylar boşu boşuna bir yıl daha beklemeden hayallerindeki üniversiteye ve bölüme yerleşebilirler.Ek yerleştirme döneminde tercih yapabilmek için herhangi bir yükseköğrenim programına yerleşmemiş olmak gerekiyor. Tercih yapmış ya da yapmamış olmak önemli değil, ancak bir programa yerleşmemiş olmak en önemli şart. Bir programa yerleşen adaylar kayıt yaptırsın ya da yaptırmasın ek yerleştirme döneminde tercih yapamıyor dedi.Ek kontenjanlarda tercih yapacak öğrencilerimize başarılar dileyen AKKOL, tercih yapacak öğrencilerimizin mutlaka uzmanlardan destek alsınlar.Tercihlerde aile ve çevresinin hayali değil kendi hayalleri doğrultusunda tercihlerini yapsınlar dedi.

2022/09/2022-09-07-19-35-21.jpg
2022/09/2022-09-07-19-35-21_1.jpg
2022/09/2022-09-07-19-35-22.jpg
2022/09/2022-09-07-19-35-22_1.jpg
2022/09/2022-09-07-19-35-22_2.jpg
Bu haber 361 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()