EGİAD Başkanı Aslan: “Kadınların ve Gençlerin İş Gücüne Katılımını Destekliyoruz”

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü işbirliğinde EGİAD – Ege Genç İş İnsanları Derneği üyelerine yönelik olarak “SGK Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal’in sunumlarıyla gerçekleşen toplantıya işverenler yoğun ilgi gösterdi.

19 Şubat 2019 - 12:50

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, genç ve kadın iş gücüne dikkat çekerek, gerçek kalkınmanın istihdam yaratılmasından geçtiğini kaydetti. Aslan şöyle konuştu: “2004 yılında erkeklerin işgücüne katılım oranı %70 iken geçtiğimiz yıl sonu bu oran %73.5’e yükseldi. Ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranı ise 2004 yılında %23.3 iken, geçtiğimiz yıl sonu %35 olarak belirlendi. Kadınların iş yaşamında rol almaları özellikle önem arz etmektedir. Diğer taraftan TÜİK verilerine göre Gençlerin işgücüne katılma oranı geçen yıl yüzde 43,3, istihdam oranı yüzde 34,3, işsizlik oranı ise yüzde 20,8 olarak belirlendi. %20 lerle ifade edilen genç işsizlik oranı gençlerin geleceğe yönelik umutsuzluklarını arttırdığı gibi aynı zamanda ülkemiz açısından çok değerli beyin ve emek gücünün israfı sayılmaktadır. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan beyin gücüdür. Bu kapsamda, bu değerli gücü kullanabilmek için özel sektör- devlet işbirliği ile genç istihdamı teşvik edecek etkin mekanizmalar oluşturulması gerekmektedir.”

 

Geçtiğimiz aylarda açıklanan yeni ekonomi programının iş gücü piyasasına etkisine de değinen EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, “Gençlerin ve kadınların işgücü piyasasına katılımını sağlamaya yönelik programlar kapsamında atılan adımları olumlu buluyoruz. İstihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaları her zaman destekleyeceğimizi belirtmek isteriz. Diğer taraftan istihdamın arttırılmasına yönelik olarak, yetişkin eğitimini, yaşam boyu öğrenme olanaklarının yaygınlaştırılmasını, girişimciliğin teşvik edilmesini, mesleki eğitim olanaklarının arttırılmasının önemini de vurgulamaktayız. Özellikle nitelikli teknik eleman yetersizliği sorununa çözüm olacak olanaklar yaratılmalı, halihazırdaki eğitim politikası geliştirilmelidir” dedi.

 

“SGK Teşvikleri İşverene Destek Olmak İçin Fırsatlar Sunuyor”

 

SGK İzmir Merkezi Müdürü Ekrem Gülcemal, ise İstihdam teşvikini artırmak için 2008 yılından beri hükümetin önemli çalışmalara imza attığını söyleyerek , “Her geçen gün yeni teşvikler uygulanıyor. İşverenlerimiz bazı tereddütlü durumlar olduğu için bu desteklerden yeterli oranda faydalanamıyorlar. Biz de bilgilendirmede bulunarak desteklerden daha fazla faydalanılabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Desteklerden faydalanma noktasında tereddütleri olanlar varsa bize özel olarak da ulaşabilirler” diye konuştu.

 

Yüzde 23’lük kayıt dışı istihdam oranı ile Türkiye’de en az kayıtdışı istihdam olan kentlerden birinin İzmir olduğunu hatırlatan Gülcemal, işverenlerin kayıt dışı istihdamın maliyetinin kayıtlı istihdama göre 10 kat daha fazla olduğunu bilmeliler”dedi. Türkiye’de 14 farklı istihdam desteği verildiğini anlatan Gülcemal, katılımcılara bu istihdam desteklerini tüm ayrıntılarıyla anlattı.

 

Seminerde ayrıca “İŞKUR Teşvikleri”, “Meslek Edindirme Kursları”, “İşbaşı Eğitim Programları”, “Geleceğin Meslekleri”, “İşe İlk Adım Projesi”, “Kısa Çalışma Ödeneği”, “Tüm Teşvikler ve Uygulama Şartları” konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Bu haber 1834 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()