Ege Seramik’te Bayrak Değişimi

Ege Seramik AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Murat Polat getirildi. İbrahim Polat da Onursal Başkan oldu.

29 Nisan 2019 - 09:58

Ege Seramik AŞ 2018 yılı hesap dönemine ilişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı 26 Nisan Cuma günü İzmir Kemalpaşa’da gerçekleştirildi. 2018 yılı faaliyet raporu detayları ve diğer gündem maddeleri ortaklar ve pay sahipleri ile paylaşıldı.

Genel Kurul Toplantısında yapılan faaliyet raporu bilgilendirmesinde,  2018 yılında Ege Seramik AŞ’nin net satış gelirlerinin 434.544.973 TL olarak gerçekleştirildiği,  bunun 2017 yılına göre  % 13,29 arttığı, ayrıca satışın %52 sinin ihracattan oluştuğu, ihracat gelirlerindeki artışında %38,34 olarak gerçekleştiği belirtildi. Ege Seramik’in vergi sonrası karı ise geçen yıla göre %25,89 artarak 60,3 milyon TL olarak gerçekleşti.

Yapılan genel kurul toplantısında elde edilen karın 31 milyon TL tutarındaki kısmının ortaklara dağıtılmasına karar verildi.Böylelikle Şirket düzenli kar dağıtımı politikasını bu yıl da sürdürdü.

Genel Kurulda ayrıca yeni dönemde faaliyet gösterecek Ege Seramik AŞ Yönetim Kurulu üyeleriMurat Polat, Baran Demir, Bülent Zıhnalı, İbrahim Fikret Polat, Dilek Nam, Tuba Tarlan olarak seçildiler. Ege Seramik’e sağladığı katkılarından ve kendisine duyulan minnettarlığın bir göstergesi olarak İbrahim Polat’a “Onursal Başkan”  ünvanının verilmesine karar verildi.   Genel kurul toplantısından sonra yapılan yönetim kurulu toplantısında ki görev dağılımına göre Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat olurken yardımcılıklarına Baran Demir ve Bülent Zıhnalı seçildiler.

Ege Seramik AŞ Onursal Başkanı İbrahim Polat yaptığı açıklamada;  ‘’Ege Seramik’te neredeyse yarım yüzyıl boyunca vatanıma ve milletime hizmet etmek için çok çalıştım. Şimdi, çok güzel bir noktaya taşıdığımız Ege Seramik şirketindeki görevimi gururla ve huzurla Sayın Murat Polat’a devrediyorum. Benim desteğime, fikirlerime ihtiyaç duyacakları her zaman onlarla birlikte vatanıma milletime hizmet etmek üzere yanlarında olacağım. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. ‘’ dedi

Ege Seramik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Murat Polat yaptığı açıklamada;

"Ege Seramik AŞ, Sayın İbrahim Polat’ın önderliğinde çok önemli başarılara imza attı. Kendisi sonsuz bir özveri ile bugüne kadar Ege Seramik’e hizmet etmiş, sektöründe çok önemli bir konuma getirmiştir. Bugünden sonra da engin tecrübesi ile Onursal Başkanımız olarak bizlere yol gösterici olmaya devam edecektir. Kendisinin Yönetim Kurulu Başkanlığı boyunca, özellikle son 10 yılda Ege Seramik AŞ başarı grafiğini sürekli olarak yükselmiştir. Hiç şüphesiz ki bu sürdürülebilir destek ve başarının ardında kendisinin emek, özveri ve ticari zekası ile beraberEge Seramik’i büyük bir aile haline getirmesi de yatıyor. Kendisine Ege Seramik ailesi adına teşekkürlerimizi arz ederim. Ben de bu kıymetli bayrağı teslim almaktan gurur duyuyorum. Başta İbrahim Polat Holding olmak üzere, iş ortaklarımız, iştirakçilerimiz ve çalışanlarımızın desteği ile şirketimizi hep birlikte geliştirip, sektördeki gücünü sürdürülebilir kılarak bayrağı daha da daha yukarılara taşıyacağız.’’ dedi.

 

Ege Seramik’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat Kimdir?

Murat Polat, 1958 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Işık Lisesi’nde, orta ve lise öğrenimini Yıldız Koleji’nde tamamladıktan sonra İsviçre’de iş idaresi öğrenimi aldı. Yurda dönüşünde grup şirketlerinden  Polat İnşaat’ta görev aldı, daha sonra 1982-1985 yılları arasında İzmir Ege Seramik’te görev yaptı. İstanbul’a dönüşünde İbrahim Polat Holding’e bağlı Polat Turizm Anonim Şirketi’nin otel yatırım projesini hayata geçirdi.Sonraki yıllarda başta Polat İnşaat olmak üzere grup şirketlerinde Genel Müdür, Yönetim Kurulu Üyeliği, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı dönemde İbrahim Polat Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de yürüttü. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üye olarak görev aldı. Gayrimenkul geliştirme, inşaat, seramik, sanayi ve turizm konularında pek çok projeyi hayata geçirdi. Evli ve üç çocuk babası olan Murat Polat, İngilizce bilmektedir.

 

 

Bu haber 1301 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()