EFES SELÇUK BELEDİYESİ PERSONELİNE DEPREM EĞİTİMİ

Efes Selçuk Belediyesi personeline deprem eğitimi verildi. AKUT tarafından verilen eğitimle deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili gerekli bilgiler verildi

27 Aralık 2019 - 15:49

Türkiye’de tamamen gönüllü olarak hayat kurtarmak amacıyla çalışan AKUT (Arama Kurtarma Derneği) İzmir Biriminden, Birim Sorumlusu Benan Ediz, Yardımcısı Esra Pullu; Deniz Durmaz, Hande Göksel Doğan, Müjde Müjgan Aksoylu tarafından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda verilen eğitime belediye personeli katıldı.

AKUT tarafından Efes Selçuk Belediyesi Hizmet Binası’nda verilen eğitimde öncelikle Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği vurgulandı. Deprem anında ilk olarak yapılması gerekenlerle ilgili bilgilerin verildiği eğitimde; evlerde eşyaların sabitlenmesi, deterjan gibi kimyasalların sınırlı tutulması, deprem anında camların yaratabileceği tehlike için perde ve panjurların kapalı tutulması, acil durumda aranacak telefon listesinin hazırlanması ve içerisinde ailenin ihtiyaçlarına göre değişen, bazı temel malzemelerinin bulunduğu (düdük, fener, radyo, su, yiyecek, giysi gibi)  bir deprem çantası hazır bulundurulması gerektiğinin altı çizildi.

Deprem anında ise kesinlikle panik yapılmaması gerektiğine dikkat çeken AKUT yetkilileri, depremden sonra ikamet edilen evin hasarlı olup olmamasına bakılmaksızın terk edilmesi gerektiği uyarısında bulundular. Ayrıca eğitimde, deprem anında kesinlikle camdan atlanılmaması, asansör kullanılmaması, mümkünse bina terk edilirken doğal gaz ve su vanalarının kapatılması gerektiği de kaydedildi.

Binaların depreme dayanıklılığının önemine dikkat çeken AKUT yetkilileri tarafından, “Güvendeyim” uygulaması hakkında da bilgi verildi. Deprem sonrası iletişimin de önemine değinen yetkililer, cep telefonlarına indirilen uygulama ile kullanıcıların deprem anında şehir dışından seçilen beş kişiye güvende olduğunu bildirebileceklerini kaydettiler.

Bu haber 744 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()