E TWİNNİNG PROJESİ FOÇALI ÇOCUKLARLA ÖYKÜ YAZARINI BULUŞTURDU

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Reha Midilli İlkokulu’nun öğrencileri çocuk öyküleri yazarı Ayşegül Kara Zorlu ile uzaktan erişim yoluyla bir araya geldiler. e-Twinning projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin amaçlarından birinin anne ve babalar ile çocukların cep telefonu bağımlılığından kurtarılması ve kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi olduğu açıklandı.

21 Ocak 2021 - 13:30 - Güncelleme: 21 Ocak 2021 - 13:45

Mill Eğitim Bakanlığı’nın e-Twinning çalışmaları kapsamında ki proje Foça Reha Midilli İlkokulu 2 A Sınıf Öğretmeni Yeliz Albayır Nakcı tarafından hazırlandı. “Anne ve Baba.Telefonlar Rafa,Kitaplar Masaya” adlı projenin ilk konuk yazarı Ayşegül Kara Zorlu oldu. Çocuklar yazarın “Şakrak” adlı öykü kitabını önceden okudular. Öyküler, karakterleri ve öykü yazımıyla ilgili sorularını hazırladılar. Proje ortağı 10 okulun öğretmen ve öğrencileriyle birlikte katıldıkları (ve Zoom programı üzerinden gerçekleştirilen) “Çocuk Yazar Buluşması” bölümünde soruları konuk yazara kendileri sordular.

Yazar Ayşegül Kara Zorlu; soruları içtenlikle yanıtladı. Öğrencilere kitap tercihleri ile iyi bir yazar olmak isteyenlerin nelere dikkat etmeleri konularında öğütlerde bulundu.

Öğrenciler ; Çocuk - Yazar buluşmasında eğlenceli zaman geçirdiklerini ve merak ettikleri konularda bilgilendiklerini belirterek konuk yazara teşekkür ettiler.

Proje koordinatörü Öğretmen Yeliz Albayır Nakcı, amaçlarının anne babalarıyla birlikte, çocuklara kitap okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmanın yanısıra son zamanlarda oldukça yaygın olan cep telefonu bağımlılığına kapılmalarını önlemek olduğunu söyledi.

Bu haber 799 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()