Dyo Sanat Ödülleri

1967 yılında başlatılan ‘’Dyo Sanat Ödülleri’’ yarışmasına bugüne kadar 13.977 sanatçı 23.424 eserle katıldı. Eserler 23 şehirde, 142 sergiyle on binlerce sanatseverle buluştu. 52 YILDA 23.424 ESER

15 Şubat 2019 - 13:37

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilen,1967 yılından bu güne ödül alan  eserlerden seçilen 70 eserin yer aldığı  ‘’Özel Dyo Sergisi’’ile ‘’37.Dyo Sanat Ödülleri’’ yarışmasında ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan 56 eserİstanbul Galata Rum Okulu’nda sergilenmeye devam ediyor.Küratörlüğünü Denizhan Özer’in yaptığı her iki sergi 28 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar,Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Topluluğu olarak amaçlarının ülkenin eğitim, kültür ve sanat alanında kalıcı izler bırakmak olduğunu söyledi.Feyhan Yaşar, “52 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz Dyo Sanat Ödülleri bizim için çok değerli.1967 yılında başlattığımız DYO Sanat Ödülleri yarışmamıza bugüne kadar 13.977 sanatçı, 23.424 eser ile katıldı.142 sergi açarak on binlerce sanatsever ile buluştuk. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı organizasyonu ile Türk resim sanatında, sanatın ve sanatçının yanında olduk, birbirinden değerli jüri üyeleri ve sanatçılarla çalıştık. Yarım asırdan fazla Türk resim sanatının gelişimine katkı sağlamaktan dolayı mutlu ve gururluyuz.‘Evrende Dönüşüm’ teması ile ilk kez online olarak düzenlediğimiz 37.Dyo Sanat Ödülleri yarışmamızada 800’e yakın eser katıldı.’’dedi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aracılığıyla sadece sanata değil, eğitime ve  kültüre de katkı yaptıklarını söyleyen Feyhan Yaşar;’’ Bugüne kadar, 8 okul yaptırdık, 6.500’ün üzerinde öğrenciye karşılıksız burs verdik. Pekçok panel ve sempozyum düzenledik.Yaşar Topluluğu olarak, kültürel mirasımızın ortaya çıkarılmasına yönelik olarak 1977 yılında İzmir-Çeşme’de yer alan Eryhtrai Antik Kenti ile başlayan arkeolojik kazılara desteğimiz Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ile 1998 yılından bu yana Aydın-Nysa Antik Kenti,  2015 yılından bu yana İzmir Bayraklı Smyrnası ve 2017 yılından bu yana İzmir Smyrna Agorası kazıları ile devam etti.Çoğunluğu arkeoloji alanında olmak üzere toplam 55 kitap yayımladık.’’ diye konuştu.

Yaşar Ailesi’nin eğitim bursları ile başladığı toplumsal katkı çalışmalarının,Selçuk Yaşar’ın vizyonuyla kültür ve sanat faaliyetleri ile genişleyerek bugünlere geldiğini belirtenFeyhan Yaşar,’’ Bu yıl,Babamız Selçuk Yaşar’ın hayallerinden birini daha hayata geçiriyor olmanın heyecanı içindeyiz. 2019 yılının ikinci yarısında İzmir’de ‘’Selçuk Yaşar Müzesi’’nin açılışını gerçekleştirerek kentimize bir kültür sanat eseri daha kazandıracağız. Müzemiz 6.000 metrekarelik bir alan içinde kentimize yeni bir soluk getirecek ” dedi.

 

 

 

 

Bu haber 1583 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()