Dünya madencileri fuarizmir’de buluşacak

Türkiye’nin en önemli fuarlarından biri olan MINEX Fuarı, 23-26 Ekim tarihlerinde kapılarını 8’inci kez açmaya hazırlanıyor. Türk maden sektörü paydaşlarıyla birlikte kısa sürede sınırlarını beş kat büyüten fuarda bu yıl uluslararası katılımda da büyüme yaşandı. Bir öncekine göre yabancı katılımcı sayısını üçe katlayan fuar, Türk maden sektörünün kaliteli üretim gücünü uluslararası paydaşlarıyla bir araya getirecek.

14 Ağustos 2019 - 13:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle iki yılda bir düzenlenen MINEX - 8. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı 23-26 Ekim tarihleri arasında fuarizmir’de gerçekleşecek. TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından gerçekleştirilecek IMMAT – 7. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi ile zenginleşecek fuarda uluslararası bilim insanları, üreticiler, uygulayıcılar ve son tüketiciler olmak üzere maden sektörünün tüm paydaşları bir araya gelecek.

İngiltere’den milli katılım olacak
Bir önceki yıl yabancı ziyaretçi atağı yapan fuar, bu yıl yabancı katılımcı sayısını üç kat daha büyüterek yeni bir rekora ev sahipliği yapacak. Dünya maden sektöründe kısa süre içinde büyük ilgi gören fuarda İngiltere’den milli katılım atağı geldi. ABMEC - Maden Ekipmanları Derneği ile birlikte büyük bir katılım gerçekleştiren İngiltere’nin yanında fuara Amerika, Almanya, Çin, Fransa, İran ve Polonya başta olmak üzere maden sektöründen önemli ülkeler yer alacak. 

Ziyaretçi çalışmaları sürüyor
Bir önceki yıl yabancı ziyaretçi sayısı yerli ziyaretçileri geçen fuar, toplam ziyaretçi sayısını yüzde 300 artırmıştı. Bu yıl da çalışmalarına hız kesmeden devam eden fuarda Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Hindistan, İngiltere, İran, Irak, Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere çok sayıda ziyaretçi gelecek.

“Kaliteli üretim, bilinçli tüketim”
Fuarla eş zamanlı olarak düzenlenen IMMAT – 7. Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi’nde ise bu yıl kaliteli üretimi artırıp tüketimin iç piyasada yaptırılmasını teşvik etmek amaçlanıyor. Almanya, Amerika, Çin, İngiltere, İran, İspanya ve Ukrayna başta olmak üzere maden sektörünün uzmanları dünyanın dört bir yanından gelerek kaliteli üretim için yerli üreticilerle buluşacak. Yerli üretimi yaygınlaştırma ve bilinçli tüketimi artırarak dış piyasaya yapılan döviz kaybını azaltmayı hedefleyen kongrede tedarikçi ve üreticiler bir araya gelecek.

Rakamlarla 7. MINEX
28 ülkeden 180’i yabancı toplam 322 katılımcının yer aldığı fuar toplam 23 bin metrekare alanda gerçekleşti. Yabancı ziyaretçi sayısında kendi rekorunu kıran fuar, 41 ülkeden bin 519’u yabancı olmak üzere toplam 7 bin 113 ziyaretçiyi fuarizmir’de ağırladı. Bu rakamlara göre değerlendirildiğinde katılımcı sayısını 2015 yılında düzenlenen fuara göre yüzde 94; ziyaretçi sayısını ise yüzde 300 artıran 7. MINEX, kullanım alanı olarak ise yüzde 63’lük bir artışla rekor büyümelere imza attı.

Bu haber 846 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()