DSÖ'den acı bilanço: "Korona nedeniyle dünya genelinde 180 bin sağlık çalışanı ölmüş olabilir"

Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19 nedeniyle salgının başından bu yılın Mayıs ayına kadar dünya çapında 80 bin ila 180 bin sağlık çalışanının öldüğünü tahmin ettiklerini açıkladı.

22 Ekim 2021 - 20:15

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu yıl Mayıs ayına kadar kendisine bildirilen 3,14 milyon koronayla bağlantılı ölüm üzerinde yaptığı çalışma sonucunda, Ocak 2020 ile Mayıs 2021 arasında koronavirüsten ölen sağlık çalışanlarının sayısının 80 bin ile 180 bin arasında olduğunu belirledi.

DSÖ koronayla bağlantılı ölenlerin sayısının ise gerçek sayıdan en az yüzde 60 daha az olduğunu kaydetti.

DSÖ Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Cenevre’de gazetecilere yaptığı açıklamada “her sağlık sisteminin bel kemiğinin çalışanları” olduğunu belirterek, “COVID-19 bu sağlıkçı kadın ve erkeklere ne kadar bağımlı olduğumuzu ve bizi koruyan bu kişilerin kendileri korumasız olduğunda ne kadar zayıf olduğumuzu güçlü bir biçimde gösterdi” dedi.

Salgın sağlık çalışanlarını tüketiyor

DSÖ ölümlerin dışında sağlık çalışanlarının giderek artan bir kısmının yorgunluk, stres, gerginlik ve tükenmişlikten etkilenmeye devam ettiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca sağlık çalışanlarının aşılanmasına öncelik verilmesini de istedi.

Geçen ayın sonuna kadar sağlık çalışanlarının beyte ikisi tam olarak aşılandı ama bu oran da bölgeden bölgeye önemli farklılıklar gösteriyor.

Tedros, “Afrika’da 10 sağlık çalışanından birden azı tam aşılarını olurken zengin ülkelerde tam aşılarını olanların oranı yüzde 80’i aştı” dedi.

Bu haber 441 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()