Diyabetliler Bornova’daki şenlikte buluştu

Başkan İduğ: “Önleyici sağlık sistemi konusunda öncü olabiliriz”

24 Eylül 2019 - 11:46

Türkiye’ye örnek olan “Evde Yaşlı, Gebe, Lohusa ve  Bebek Bakım Hizmetleri” başta olmak üzere sağlık alanında vatandaşların yanında olan Bornova Belediyesi, aynı alanda bu kez özel bir etkinliğe imza attı. Diyabet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir şenlik düzenledi. Ege Diyabetliler Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Diyabet Şenliği İzmir’de ilk oldu.

 

Geleneksel hale getirelim

 

İki gün süren şenliğin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir’in önleyici sağlık sistemi konusunda  Türkiye’de öncü olabileceğini belirterek, “Diyabet Derneğimiz ile birlikte bir çalıştay yapalım. Bu hastalıkla mücadele konusunda daha somut adımlar atalım. İlkini düzenlediğimiz bu şenliği de geleneksel hale getirelim” dedi.

 

Başkan İduğ’a teşekkür

 

Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze Bakkallılar ise 31 yıldır diyabetle yaşadığını ifade ederek, “Yıllardır, insanların bu hastalığın ne olduğunu ve nasıl mücedele edilebileceğini böylesi bir organizasyonla doğrudan öğrenmesini hayal ediyordum. Bunu Sayın Mustafa İduğ sayesinde gerçekleştirdik. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Dopdolu iki gün

 

İki gün süren Diyabet Şenliği’nde diyabetik ürünlerin sergilendiği stantlar kuruldu. Uzman doktor, diyetisyen ve hemşireler düzenlenlen panel ve söyleşilerle vatandaşlara bilgiler verdi. Şenlik kapsamında, çocuklara yönelik atölye çalışmaları halk oyunları ve dans gösterileri ile konserler gerçekleştirildi.

 

Bu haber 5031 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()