'Dezenfektancı' bakan Ruhsar Pekcan hisseyi devretti

Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı yaptığı esnada piyasa fiyatlarının neredeyse iki katına bakanlığa dezenfektan satın alması üzerine görevden alınmıştı. Pekcan şirket hisselerini devretti.

01 Şubat 2023 - 10:02

Ruhsar Pekcan’ın, Ticaret Bakanlığı koltuğunda otururken kendi bakanlığına piyasa fiyatlarının neredeyse iki katına dezenfektan sattığı ortaya çıkmıştı.

Pekcan, Nisan 2021’de Resmi Gazete’de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle görevden alınmıştı. Eski bakan, aşılama sonrası pandemide yeni döneme geçilen 6 Eylül 2021 kararlarından iki gün sonra ise şirket hisselerini devretmiş. 

Şirkete üç ortak

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, Nanoksia Biyoteknoloji Şirketi’nin Kayseri adresli bir, İstanbul adresli iki olmak üzere toplam üç ortağı bulunuyor. Kayseri’de bulunan ortaklardan biri Nanobiotech Arge İnovasyon Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi olarak resmi kayıtlarda yer alıyor. Şirketin ikinci kurucu ortağı ise Ruhsar ve Hasan Pekcan’ın sahibi olduğu Karon Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi. 

Ruhsar Pekcan görevden alındıktan beş ay sonra şirketteki hisselerini eşi Hasan Pekcan’a devretti. 8 Eylül 2021’de yapılan devirle şirketin tek sahibi Hasan Pekcan oldu. Pekcan’ın şirketten ayrılmasından iki gün önce ise pandemi kuralları aşılamanın yaygınlaştırılmasıyla gevşetilmişti. Bu tarihten sonra günlük 1000 litre dezenfektan satışları 1 litreye kadar düşmüştü. 

Teknoloji Bakanlığı yatırım yaptı

Nanoksia’nın, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 1,4 milyon liralık yatırım desteği aldığı ortaya çıkmıştı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, resmi sitesinde Covid-19 ile mücadele kapsamında atılan adımları anlattığı bölümde “KOBİ Teknoyatırım Destek Programı” kapsamında örnek olarak Nanoksia şirketine verilen destek yer almıştı. Pekcan’ın Türk Hava Yolları’nın (THY) yüzde 50 ortak olduğu Turkish Ground Service (TGS) Yer Hizmetleri Anonim Şirketi’ne 217 bin TL’lik dezenfektan sattığı belirlenmişti. Pekcan’ın görevden alınmasından 5 ay sonra istifa etmesi tüm bu süreçlerde şirketin ortağı olarak görevde olduğunu gösterdi.

Bu haber 250 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()