Deniz Baykal: Zülfü Bey adına şaşırdım, bu lafları söylemesi beni çok üzdü

Zülfü Livaneli'nin kendisi hakkındaki iddialarına yanıt veren Deniz Baykal, "Onun bu lafları beni çok üzdü. Ben onun adına da üzüldüm" dedi.

27 Temmuz 2021 - 13:33

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2002'de dönemin AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la gizli bir görüşme ve pazarlık yaptığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye konuşan Baykal, Zülfü Livaneli'nin Gazete Duvar'da İrfan Aktan’a verdiği söyleşide kendisine yönelik sözlerine çok üzüldüğünü belirterek, "Geriye bakınca kendime ‘İyi ki bir cevap vermeye kalkmadın’ diyorum" ifadeleri kullandı.

Baykal, "Livaneli sizi aradı mı?" sorusuna, “Hayır hiçbir temas olmadı. Geriye bakınca kendime ‘İyi ki bir cevap vermeye kalkmadın’ diyorum. Çünkü çok kolayca duygusallaşarak insanın içini rahatlatacak laflar da söylenebilir ama şimdi yaşanmışlıkları görünce ‘İyi ki Deniz, hiç konuşmaya girmedin, açmadın’ diyorum" yanıtını verdi.

"Zülfü Bey adına şaşırdım" diyen Baykal, "Onun bu lafları söylemesi tabii ki beni çok üzdü. Ama inanıyorum onu da çok üzmüştür, üzmüş olmalıdır. Ben onun adına da üzüldüm" ifadelerini kullandı.

'NEYİN PAZARLIĞINI YAPACAKSIN?'

"Siyasi yasağının kaldırılması karşılığında Erdoğan’la bir pazarlığınız oldu mu?" sorusu üzerine Baykal, "Tayyip Bey’le onun talebi üzerine 22 Şubat 2003 tarihinde buluşmuşuz. Zaten aralık ayının içinde (22 Aralık) anayasa değişikliği yapılmış, siyasi yasağı kalkmış. Her şey çok açık. Neyin pazarlığını yapacaksın? İnsanların şunu anlaması lazım; kardeşim herkes bir pazarlıkla bir şey yapmaz, bazen de buna inanıyordur. Biz demokrasi diye, hukukun üstünlüğü diye, insan hakları diye yola çıkmışız ve benim bilinçli siyaset çizgimde bu ilkeler hep belirleyici olmuştur" dedi.

"Kürt ve Alevi düşmanı mısınız?" sorusuna ise Baykal, "Siyasi hayatımın çeşitli dönemlerinde ben o kesimlere yapılan haksızlıklar karşısında tavır takındığım için tam tersi suçlamaların hedefi olduğumu hatırlıyorum ve o doğrultuda yaptığım konuşmalar Meclis zabıtlarındadır. Bu konularda kendimi savunma durumuna düşmeyi yakıştıramıyorum kendime ve reddediyorum" diyerek kendisini savundu. 

Bu haber 1139 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()