Demirtaş: İş Kazalarının Nedeni İşçilerdeki Cahil Cesareti!

İzmir'deki Güvenli İnşaat Sempozyumu' nda konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, alınmayan önlemlerden söz etmezken "İş kazalarının bir çoğu cahil cesareti ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor" dedi.

06 Aralık 2017 - 16:09

Alınmayan işçi güvenliği önlemlerinden söz etmeyen Demirtaş' ın konuşması kamuoyunda şaşkınlık yarattı. 

İzmir’de iki gün sürecek olan Güvenli İnşaat Sempozyumu’nun açılış toplantısında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım, "Sosyal güvenlikten mesleki eğitime kadar çok geniş bir alanı kapsayan çalışmalar yapıyoruz. Ülkemizde 2016 yılında iş kazalarının toplam maliyetinin 80 milyar TL olduğu tahmin edilmektedir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yüksekte çalışma kaynaklı iş kazalarının önlenebilmesi ve çalışanların sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında faaliyetlerini sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen bir otelde “Güvenli İnşaat Sempozyumu" iki gün sürecek.

DEMİRTAŞ: "CAHİL CESARETİ VE EĞİTİMSİZLİK"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da konuşmasında, "Sektör önemli ama işçilerin can güvenliği hepsinden önemli. Ben aynı zamanda 40 yıldır inşaat sektöründe çalışıyorum. Yaralanma ve ölüme yol açan kazalar yaşandığı için bunun acısını yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, birçoğu cahil cesareti ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Onlarca metre yükseklikte cambazlık yapıyorlar. Ölümlü iş kazalarının en çok yaşandığı sektör inşaat sektörü. En çok yüksekten düşerek ölümlü kazalar oluyor. Mesleki olarak bir eğitimden geçmesi gerekiyor bu kişilerin. Mesleki yeterlilik belgesi denen bir belgeyi de alması lazım. İşçilerin çoğu eğitimsiz. Çalışanın kendini düşünmese bile çoluğu çocuğu için iş güvenliğine önem vermesi gerekiyor" dedi.

Kaynak: http://haber.sol.org.tr
Bu haber 1263 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()