“Değişen Dünya Değişen İnsan” sergisi!

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu E-Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübü’nün pandemiden olumsuz etkilenen genç sanatçılara destek olmak amacıyla düzenlediği “Değişen Dünya Değişen İnsan” konulu sergi yoğun ilgi gördü. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Olten Filarmoni Orkestrası’nın da projeye destek vermesiyle birlikte 8 kategoriden oluşan, dijital ve halka açık olarak gerçekleşecek sergiye 40 yaş altı genç sanatçılar 29 Nisan 2021 tarihine kadar özgün eserleriyle başvurabilecek.

18 Şubat 2021 - 10:54

Rotary E-Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübü “Değişen Dünya Değişen İnsan” temalı 8 kategoriden meydana gelen seçkiden oluşan bir sergi düzenliyor. Resim, heykel, fotoğraf, seramik, video art/video, yeni medya (digital art), enstelasyon ve video enstelasyon disiplinlerinde gerçekleşecek seçkiye başvurular başladı. Son katılım tarihinin 29 Nisan olarak belirlendiği seçkinin Seçici Kurulu’nun başında Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam bulunuyor. Proje Danışmanı olarak Küratör Nail Özlüsoylu’nun yer aldığı Rotary Genç Sanat Seçkisi 2020'nin Seçici Kurulu’nun diğer üyeleri ise; K2 Güncel Sanat Merkezi Kurucusu Ayşegül Kurtel,  Uluslararası Ödüllü Kısa Film "No One" ın Yönetmeni Fotoğraf ve Video Sanatçısı Charles Emir Richards, İO Collects Kurucusu Araştırmacı, Yazar Deniz Can, Ressam Ercan Ayçiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Şube Müdürü Faden Suzan Kutsioğlu, Güncel Sanat Oluşumu Monitor'un Kurucusu Nursaç Sargon, Sanatçı Ozan Atalan, Konuk Sanatçı Programları Sosyal Ağı "Daire"nin Danışmanı Recep Tuna, Uluslararası Seramik Sanatçısı Tüzüm Kızılcan, Küratör ve Sanat Danışmanı Veysel Uğurlu yer alıyor.

 

Pandemi döneminde sanatın her dalında olduğu gibi plastik sanatlarda da eser veren sanatçıların olumsuz etkilendiğini dile getiren Rotary E-Kulüp üyesi ve Proje Koordinatörü Güniz Can, “2009 yılında eşimle birlikte Kedi Kültür Sanat Merkezi’ni açmamızın ardından, o dönem birlikte çalıştığımız kızım Deniz Can ve Sanat Danışmanımız Nail Özlüsoylu’yla birlikte 3 yıl arka arkaya yaptığımız Görsel Sanatlar buluşmaları ile Genç sanatçıları desteklemenin, onlara kariyerlerinin başında kendilerini ifade edebilecekleri bir platform yaratmanın önemini biliyorum. O dönemde kariyerinin başında olan pek çok genç sanatçı bugün sanat dünyasında kendine bir yer buldu. Rotary E-Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübü iş birliğinde düzenlediğimiz bu seçkide internet ortamından bize gelen eserler birbirinden değerli jüri üyelerimiz tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserler mayıs ayının son haftası internet ortamında sanal bir galeride ve aynı tarihlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle AASSM’nde satışa açık olarak sergilenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in AASSM’ni açarak, Olten Filarmoni Orkestrası’nın da sergi açılışında vereceği konser ile destek olmasından dolayı Olten Sanat Vakfı Kurucusu Fatma Olten’e ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Rotary 2440 Federasyon Başkanı Ertan Soydan ise, “Bu dönem Covid-19 pandemisi nedeniyle üzüldüğüm en önemli konu; kültürel ve sanatsal aktiviteler yapamamak olmuştu. O nedenle E-Kulüp ve Alsancak Rotaract Kulübümüzün bu projesi beni çok heyecanlandırdı ve sevindirdi. Genç sanatçılar ülkemizin geleceği, unutulmamalı ki sanatına sahip çıkmayan toplumlar ilerleyemezler. Projeyi düzenleyen, emeği geçen, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bu haber 832 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()