Dayatmalar İlçe Başkanlarını İkiye Böldü

CHP İzmir Kongresine 24 saatten az bir süre kala ilçe başkanları bir araya gelerek Deniz Yücel’e destek açıklamasında bulundular. Toplantıya, Çiğli, Bayraklı, Konak, Çeşme, Tire, Beydağ, Seferihisar, Menemen ve Buca ilçe başkanları katılmadı.

06 Ocak 2018 - 13:24

Yarın yapılacak CHP İl Kongresi öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı. 21 İlçe başkanı Kordon Otel’de bir araya gelerek Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel’i destekleme kararını aldıklarını belirtiler. İlçe başkanları adına açıklama yapan Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan, “2019’da yapılacak seçimlerin önemini de göz önünde bulundurarak parti içinde birliğin beraberliğin bütünlüğün sağlanması için tüm örgütü kucaklayan kapsayıcı dayanışmacı sen ben o ayrımı yapmadan uyum içinde çalışacağımıza inandığımız avukat Deniz Yücel’i  olağan il kongremizde il başkan adayı olarak destekliyoruz” dedi. 
“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN AYDIN, ÇAĞDAŞ ÇİZGİSİNE MUTLAKA DÖNECEKTİR”
CHP’nin ilçe başkanları olarak görkemli tarihlerine sahip çıktıklarını dile getiren Çalışkan, “Ülkemizde yaşanan siyasi ekonomik gelişmeler OHAL yasaları, KHK’lar ile iktidarın sürdürmeye çalıştığı baskı sistemi ile katılımcı demokrasi tamamen bitirilmeye çalışılmış ülke tek adam rejimiyle yönetilmeye istenmektedir.  Muhalefet görevini tek başına cesaretle bütün  zorluklara rağmen yılmadan yerine getiren tek parti CHP’dir. Ülkemizde huzurun barışın güven ortamının tesisi için demokratik parlamenter sistemi dışında bir alternatif yoktur. Türkiye Cumhuriyeti tekrar kuruluş ilkelerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydın, çağdaş çizgisine mutlaka dönecektir” şeklinde konuştu. 
“YÜCEL’İ  OLAĞAN İL KONGREMİZDE İL BAŞKAN ADAYI OLARAK DESTEKLİYORUZ”
Ülkenin bu zor günlerinde İzmir’e büyük görev düştüğünün altını çizen Çalışkan, “İzmir çoğulcu demokrasinin özgürlüklerin sevginin kentidir. Son referandumda aldığımız sonuçlar ve büyükşehirler arasındaki birinciliği ile halkın beklentilerini arttırmıştır. Bu sebeple delegasyonumuzdan aldığımız yetkiyle 2019’da yapılacak seçimlerin önemini de göz önünde bulundurarak parti içinde birliğin beraberliğin bütünlüğün sağlanması için tüm örgütü kucaklayan kapsayıcı dayanışmacı sen ben o ayrımı yapmadan uyum içinde çalışacağımıza inandığımız avukat Deniz Yücel’i  olağan il kongremizde il başkan adayı olarak destekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Son olarak başkanlar, Kordon Otel’deki açıklama sonrası kendilerini çağıran Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun yanına belediye binasına gittiler. Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım toplantının sonunda salondan ayrılarak, başkanlarla birlikte Kocaoğlu’na gitmedi. 

Bu haber 827 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()