Cumhuriyetçi Avukatlar Başkan Adayı Ercan: "Bağımsız Türkiye, savunma ve yargı temel amacımız"

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Ali Barış Ercan, “Bağımsız Türkiye, savunma ve yargı temel amacımız” dedi.

22 Eylül 2022 - 05:52

Gerçek Haberci'den Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre 11 binden fazla üyesi bulunan İzmir Barosu, 22-23 Ekim'de yapılacak Olağan Genel Kurulu'nda, yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor. Seçime girecek olan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, üye tanıtım kokteylinde bir araya geldi. İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Başkan Adayı Ali Barış Ercan, amaçlarının tam bağımsız Türkiye savunma ve yargı olduğunu söyledi. Av. Ercan, bunun yanı sıra avukatların hak ve özgürlük mücadelesi verirken despotlarla karşı karşıya olduğunu dile getirdi.
“Avukatlar işsizlik ve ekonomik kriz ile karşı karşıya”
Her geçen gün derinleşen ekonomik kriz, enflasyon, işsizlik, hukuksuzluk, liyakatsizlik, tüm temel hak ve özgürlüklerin baskı altına alındığını söyleyen Ercan, “Her geçen gün artan toplumsal kutuplaşma yaşadığımız sorunların sadece birkaç tanesi. Ülkemizin sorunlarını en derinden hisseden meslek grubu olarak hukukun üstünlüğünü büyük bir inanç ile savunmaya her koşulda devam edeceğiz. Avukatlar işsizlik ve ekonomik kriz ile karşı karşıya, avukatlar enflasyon ve her gün artan hayat pahalılığı ile karşı karşıya, avukatlar liyakatsiz yöneticiler ile karşı karşıya, avukatlar savunmayı susturmaya ve kısıtlamaya çalışan eğitimsiz bir kesim ile karşı karşıya, avukatlar hak ve özgürlük mücadelesi verirken despotlarla karşı karşıya, bugün avukatlar, hukukun üstünlüğünü savunurken her şeyden önce kendi haklarını savunmak zorunda” açıklamasını yaptı.
“İzmir Barosu, yeniden Cumhuriyet değerleri ile yönetilmeli”
Ercan, Türkiye’nin ve mesleğin bu tablonun içerisine bir günde düşmediğini ile getirdi ve sözlerine söyle devam etti:
“Ne yazık ki bir günde de kurtulamayacak. Bunun için hep birlikte, yılmadan mücadele etmek ve kazanmak zorundayız. Söz veriyoruz! Atatürk ilke ve devrimleri ilkelerimizdir! Tam bağımsız Türkiye, bağımsız yargı ve bağımsız savunma temel amacımızdır! İnsan haklarını, ulusun bölünmez bütünlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliklerini ödün vermeden savunacağız! Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu yönetimindeki İzmir Barosu, adalete olan güveni ve kamuoyu vicdanını temsil edecektir. Şiddetin her türlüsüne karşı kadınların ve çocukların yanında önce İzmir Barosu olacaktır. Hayvanları mal değil can olarak görenler artık İzmir Barosu'nun öncülüğünde mücadele edecektir. Tüm dezavantajlı gruplar ve tüm hak mücadeleleri İzmir Barosu tarafından hukuki zeminde desteklenecektir. Cumhuriyetin 100’üncü yılında İzmir Barosu yeniden Cumhuriyet değerleriyle yönetilmelidir.”

 

Bu haber 770 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()