Cumhurbaşkanlığı açıklaması: Abdullah Gül böyle bir teklifi reddetmeyecektir

Fehmi Koru, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili 'Muhalefet onun ismi üzerinde birleşirse elbette böyle bir teklifi reddetmeyecektir' dedi.

01 Aralık 2021 - 16:40

TV5’de Hasan Basri Akdemir ile Mustafa Deniz’in sunduğu programa katılan yazar Fehmi Koru, Abdullah Gül'ün adaylığına ilişkin konuştu.

Koru, "Abdullah Gül ismi eğer aday olarak çıkacak olursa, bu belki de ciddi bir biçimde AK Parti’yi zora sokacak. Herhangi bir muhalif partinin kendi içerisinde çıkartacağı bir aday başka muhalif partilerin tabanında oy alsa bile 50+1'i bulması için AK Parti’nin tabanında da oy alması gerektiğinden, orada zorlanacaktır" dedi.

'Abdullah Gül ismi AK Parti’yi zora sokar'

Koru şöyle konuştu:

"Abdullah Gül ismi eğer aday olarak çıkacak olursa, bu belki de ciddi bir biçimde AK Parti’yi zora sokacak. Herhangi bir muhalif partinin kendi içerisinde çıkartacağı bir aday başka muhalif partilerin tabanında oy alsa bile 50+1 bulması için AK Parti’nin tabanında da oy alması gerektiğinden, orada zorlanacaktır. Yüzde 50+1 bulabilecek bir aday ancak millet ittifakı çıkarabilirse, başkan seçtirebilme ihtimali yüksek olacak. Bunların şimdilerde tartışılmasının en önemli sebebi Abdullah Gül ismi çıktığı zaman onu bir biçimde yaralayacak saldırılar olmasını buna bağlıyorum.  Rahatsızlık görüntüsü var ama rahatsız olmamaları lazım, neticede AK Parti’nin kurucu isimlerinden biri Abdullah Gül AK Parti’nin ilk başbakanı, uzun yıllar başarılı dışişleri bakanlığı görevi yürüttükten sonra AK Parti’nin aday göstermesiyle cumhurbaşkanı seçilmiş olan bir isim. AK Parti ile bu kadar özdeşleşmiş bir ismin yeniden cumhurbaşkanı seçilmesini AK Parti için bir zarar verecek bir yönde olduğunu sanmıyorum."

'Reddetmeyecektir'

Mustafa Deniz’in yönelttiği “Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı olur mu?” sorusuna Koru, "Böyle bir görev kendisine teslim edilmek istenirse, bunun da şartlarını yerine getirecek bir görüntü oluşursa, muhalefet onun ismi üzerinde birleşirse elbette böyle bir teklifi reddetmeyecektir. 2018’de de yaşadığımız o süreç çok herkesin gözü önünde yaşandı. Muhalefetin onun ismi üzerinde birleşmesi üzerine ancak böyle bir şey olur" yanıtını verdi.

Bu haber 205 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()