Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum: Hileli yollarla Erdoğan'ın önünü kesmeye çalışıyorlar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, iki kez cumhurbaşkanı seçilme şartının 2018’den sonraki dönemi kapsadığını öne sürerek, 'Amaç, hileli yollarla Erdoğan'ın önünü kesme çabasıdır' dedi.

27 Mart 2023 - 14:09

Uçum, "İki kez seçilme şartı, anayasal olarak 2018’den sonraki dönemi kapsamaktadır. Yeni bir düzenleme yapılmış olması ve kanunların geriye yürümeyeceği ilkesi, yani tek başına bu husus bile, eski sistemde yerine getirilmiş cumhurbaşkanlığı görevinin yeni sistemdeki cumhurbaşkanı döneminden sayılmayacağını hukuken kesin olarak kanıtlar" dedi.

Uçum, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminin eski sistem ile 2018’deki seçimin ise yeni sistemle yapıldığını belirterek, Erdoğan’ın üçüncü kez aday olduğu iddiasına dayanak gösterilen "Anayasa’nın 101. maddesindeki eski hükmün muhafazası ve geçici hüküm konulmamış olması" şeklindeki iki görüşün hukuki değil"tamamen ideolojik bir yaklaşım" olduğunu savundu.

Uçum, "Asıl amaç, geçmişte de denendiği gibi hileli yollarla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünü kesme çabasıdır. Demokratik muhalefet yapmak yerine, Türkiye karşıtı olan uluslararası partnerleriyle birlikte kumpas siyasetine gönüllü yazılanlar, bu kez de hileli bir yolla hukuku kullanarak ve hukukun üstüne basarak ülke liderinin önünü kesmeye ve ‘Tam Bağımsız Türkiye’ hedefini zaafa uğratmaya çalışıyorlar" dedi.

Bu haber 196 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()