Covid'li hastadan ücret istendiği iddiasına Valilik'ten açıklama

İzmir Valiliği, Torbalı Devlet Hastanesi'nde Covid-19 tanısıyla tedavi gören hastadan ücret alındığı yönündeki iddialara açıklık getirdi.

13 Ocak 2021 - 22:11

Torbalı Devlet Hastanesi'nde Covid-19 tanısıyla tedavi gören hastadan tedavi ücretlerinin istendiği ve parayı ödemeyince tutanakla taburcu edildiği yönündeki iddialara İzmir Valiliği'nden açıklama geldi.

Sosyal güvencesi olmayanlardan bile Covid-19 tedavisinde ücret talebine yönelik uygulama bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"13.01.2021 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan, Torbalı Devlet Hastanesi’nde Covid-19 tanısı ile tedavi gören hastadan tedavi ücretlerinin istendiği ve parayı ödemeyince tutanakla taburcu edildiği ile ilgili haberlere istinaden basın açıklaması zorunluluğu doğmuştur.

 Sözkonusu hastanın Covid-19 tanısı ile 3 gün süreyle Torbalı Devlet Hastanesinde takip ve tedavisi yapılmıştır. Bu süreçte hastane idaresi tarafından kendisinden herhangi bir ücret talep edilmemiş olup konu taburculuk sırasında durumun servisteki personellerince tutanak altına alınmasından ibarettir. Sağlık Bakanlığımızın ve yerel idarenin sosyal güvencesi olmayan Covid-19 tanılı hastalardan ücret talebi yönünde bir uygulaması bulunmamaktadır."

Bu haber 600 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Yavaş ve İmamoğlu'nun kazanma ihtimali çok yüksekti
MetroPOLL yaptığı 22 anketin ortalamasını paylaştı:...
Yeşilçam’ın çehresi değişecek
Yeşilçam’ın çehresi değişecek

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()