Çorlu Tren Kazasında Hukuksuzluğa İzin Vermeyeceğiz

Çorlu Tren Katliamı Aileleri'nin bu haftaki nöbeti Sirkeci Garı'nda devam etti. Yapılan açıklamada, "Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettiği cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz" denildi.

17 Mayıs 2019 - 14:32

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 25 kişinin hayatını kaybettiği, 328 kişinin de yaralandığı tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları ve kazada yaralananlar ve avukatları, 19 Nisan’da başlattıkları adalet nöbetine Sirkeci Garı’nda devam etti.

Çorlu Tren Katliamı Aileleri adına yapılan basın açıklamasında, “Bundan yaklaşık 10 ay önce anamız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında, devletin treninin altında kalarak can verdi, yüzlercemiz yaralandı. Elim kaza dediler. 10 ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hakimlerden, savcılardan, bilirkişilerden medet umduk acımızı biraz olsun hafifletsin diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye” ifadeleri kullanıldı.

“10 ay sonra savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesi ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı” denilen açıklama, şöyle devam etti:

“10 ayın sonunda gözümüzün içine baka baka bize yalan söylediler, sürekli bizi oyaladılar. Ne soruşturdukları bir yetkili var ne de gerçek suçluları ortaya çıkarma dertleri var.”

“ARTIK YETER”

“Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak artık yeter diyoruz” denilen açıklamada, “Oyalamalara, kandırmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardır. Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettiği cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda, sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Bu adaletsizliğin kabul etmeyen milyonlarca insanın yanımızda, bizimle olduğunu biliyoruz. Bu adaletsizliğin ve kayırmacılığın sizleri de en az bizim kadar öfkelendirdiğini biliyoruz. Bizleri acılarımız bir araya getirdi. Sizlerle acılarımızla değil dayanışma için, güvenli demiryolları için, adaletli bir ülke için, daha güzel bir Türkiye için bir araya gelmek istiyoruz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı, ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde ortaya çıkarılacağını beliyoruz.”

Kaynak: birgün.net
Bu haber 822 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()