Çocuklara ücretsiz kent kültürü eğitimi verilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokul dört ve beşinci sınıf öğrencilerine hazırladığı, "Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı"nda yeni dönem 1 Ekim Salı günü başlıyor.

01 Ekim 2019 - 13:47

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından 2016 yılında başlatılan ve büyük ilgi gören “İzmir Kent Kültürü ve Tarihi Eğitim Programı”nda yeni dönem başlıyor. İlkokul dört ve beşinci sınıf öğrencilerini hedefleyen eğitimler 1 Ekim 2019’da başlıyor.

 

APİKAM çatısı altında yürütülecek programda, uzman eğitmenler tarafından öncelikle bir saatlik görsel öykü sunumu yapılıyor. Ardından öğrenciler rehber eşliğinde APİKAM’daki kent ve ulaşım sergilerini geziyor. Çocuklara yaşadığı kenti, İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini konu alan öykülerle tanıtma ve kentlilik bilinci oluşturmayı amaçlayan program, haftada iki gün farklı okullardan öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilecek.

 

Eğitim programı kapsamında İzmir’in tarih içerisindeki değişimi ve gelişimi, Kemeraltı ve tarihi mekanlar, Kadifekale ve kültürel zenginlikler, Atatürk ve İzmir gibi temalar dört farklı öykü atölye kapsamında işlenerek çocuklara aktarılacak. Ücretsiz gerçekleştirilen programa katılmak isteyen okulların apikam(at)apikam.org.tr adresinden ya da 0232 293 3911- 0232 293 0500 numaralı telefonlardan randevu almaları gerekiyor.

 

2019/10/2019-10-01-13-49-04.png
Bu haber 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()