Çocuklara Kitap Okumayı, ‘Kitabın Yazarıyla Tanıştırarak’ Sevdiren Örnek Çalışma

Kuruculuğunu Güzeltepe İlkokulu’nda (Çiğli/İzmir) Sınıf Öğretmeni olarak görev yapan Nihal ERTAŞ ile Toki Kayaşehir Mevlana İlkokulu’nda (Başakşehir/İstanbul) görev yapan Sınıf Öğretmeni Ebru ÖZDEMİR’in yaptığı proje, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmaya yönelik örnek gösterilecek ender ve güzel çalışmalardan birisi oldu.

06 Mayıs 2022 - 19:05

Projede yer alan 9 okul  ile 7 farklı şehirden (İzmir, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Muğla, Adana, Mersin) katılan Nihal Ertaş, Ebru Özdemir, Berna Tanrısever, Esin Kuşkonmaz Pay, Funda Demirhan Bal, İlknur Şahinarslan, Tezcan Yıldırım, Tülay Yılmaz Önhon, Çiğdem Dönmez Arıkan öğretmenlerimizin katkılarıyla öğrencilere kitap okuma alışkanlığı, kitap sevgisi ve kültürü kazandırıldı. Yazar söyleşi sayesinde öğrenciler okuduğu kitabın yazarını tanıma fırsatı buldular. 

Proje ile ilgili bilgiler veren projenin kurucularından İzmir Çiğli Güzeltepe İlkolulu Sınıf Öğretmeni Nihal ERTAŞ;  ‘Projemiz 7 -11 yaş ilkokul öğrencilerini kapsamaktadır. Projemizin amacı Öğrencilerde okuma alışkanlığı ve sevgisini kazandırmak, iletişim becerilerini geliştirmek öncelikli olup kitap okumayı eğlenceli hale getirmektir. Her ay öğrencilerimizi 1 yazarla buluşturup okuduğu kitabın yazarıyla birlikte tanımasını, anlamasını sağladık. Çocuklara, kitap okuma alışkanlığını, kitap sevgisini kazandırmak için kitaplarımızı okuyarak kitap ve yazarla ilgili etkinlikler yaptık. Bahçede, sınıfta kitap okuma saatleri, kitap ayraçları, kitap kapağı tasarımı, okuduğu kitabın yazarıyla ilgili bilgi yarışmaları, puzzle gibi bir çok etkinlikle öğrencilere proje boyunca etkin hale getirerek öğrencilerin kitaplara karşı ilgilerini arttırdık.    Proje süresince yazar söyleşimize katılan Sayın Aytül Akal, Sayın Nur İçözü ve Sayın Şenol Yanık’a teşekkür ederiz.’ Ayrıca velilerimizden de yazar söyleşileri konusunda  memnuniyetlerini bildirerek onlardan da olumlu dönütler aldık. Öğrencilerimizin daha fazla kitabı severek isteyerek okuduğunu gördük.’ dedi.  

Bu haber 683 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()