Çin’den Biden’ın ‘Tayvan'ı askeri olarak savunuruz’ sözlerine tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı, Biden'ın Tayvan'la ilgili açıklamasını kınadı.

23 Mayıs 2022 - 15:59

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'in "işgal durumunda" Tayvan'ın savunmasına ABD'nin askeri olarak katılmaya hazır olduğuna ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak ABD'yi protesto etti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Venbin TASS'a verdiği demeçte, “Çin, Amerikan tarafının açıklamasına karşı güçlü memnuniyetsizliğini ve güçlü protestosunu ifade ediyor. Tayvan, Çin topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır" dedi.

Biden, Japonya Başbakanı Fumio Kişida ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Çin'in istila etmesi halinde" ABD'nin Tayvan'ı korumak için askeri olarak müdahil olmaya hazır olup olmadığı yönündeki soruya olumlu yanıt vermişti.

Bu haber 397 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()