Çiğlili Gençler Ata’sının İzinde

Tarihi ve kültürel değerleri yakından tanımak amacıyla çocuk ve gençlere yönelik çeşitli proje ve etkinlikler düzenleyen Çiğli Belediyesi tarafından, belediye eğitim merkezine devam eden gençler İzmir Atatürk Müzesi’ne götürüldü. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü gençlerle birlikte müzeyi gezdi, gençlere tarih bilincinin önemini anlattı.

06 Aralık 2019 - 14:17

Çiğli Belediyesi tarafından organize edilen etkinliğe Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’ne devam eden öğrenciler katıldı. Gezide gençlere, belediye personellerinden oluşan ekip eşlik etti. 78 yıldır halka açık olan müzenin tarihi ve hikayeleri uzman rehberler eşliğinde gençlere anlatıldı. Rehberler meraklı gençlerin sorularını cevapladı. Başkan Utku Gümrükçü, tüm gezi boyunca gençlere eşlik etti. Atatürk’ün ev olarak kullandığı ve kişisel eşyalarının da sergilendiği müze gençler tarafından ilgiyle gezildi.

Başkan Gümrükçü: “Tarihi bilmek önemli”

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, tarihine sahip çıkan toplumların geleceğine sağlam adımlarla ilerleyebileceğini belirterek “Ülke tarihimizi ve tarihimize yön veren kahramanlarımızı gelecek nesillere en doğru şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda "Atatürk'ün İzinde Adım Adım İzmir" projemizi sürdürüyoruz. Uşakizade Köşkü ve Belkahve Ata Anı Evi gezilerimizden sonra şimdi de çocuk ve gençlerimizi Alsancak’ta bulunan İzmir Atatürk Müzesi’ne götürüyoruz. Çocuklarımız, gün boyu keyifli vakit geçirirken tarihimizle ilgili bilgiler ediniyor. Üzerinde yaşadığımız toprakların ne tür zorluklarla ve kahramanlıklarla kazanıldığı bilincini çocuk ve gençlerimize aşılamak amacıyla sürdürdüğümüz gezilerimiz devam edecek. Bu tür etkinlikleri önemsiyoruz” dedi.

Bu haber 875 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()