Çiğli Sivas'ı Unutmadı

Sivas katliamının 26. yıldönümünde, yitirilen 33 aydın için Çiğli Belediyesi tarafından anma etkinliği düzenlendi.

05 Temmuz 2019 - 12:14

Sivas Madımak Otel’de 33 aydının ölümü ile sonuçlanan olayların 26. yıldönümünde Çiğli Belediyesi tarafından Konferans Salonunda “Bitmeyen Ağıt Sivas, Madımak Şehitlerimizi Anıyoruz”  etkinliği düzenlendi. Söyleşiye Sivas katliamında yaşamını yitiren şairler Metin Altıok’un kızı ve önceki dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ile Behçet Aysan’ın kızı Şair –Yazar Eren Aysan ve katliamdan sağ kurtulan Şair-Yazar Hidayet Karakuş konuşmacı olarak katıldı.

ÇOK ACILAR YAŞADIK

Anma etkinliği Şahverdi Ali Eren’in, Sivas olaylarından sağ kurtulan Aziz Nesin’in o gün yaşananlara vurgu yaparak yazdığı “Alacakaranlık” şiiri eşliğinde oynadığı sessiz tiyatro ile başladı. Ardından başlayan söyleşide, Şair-Yazar Hidayet Karakuş’un, Sivas olaylarından sağ kurtulmasının öyküsünün anlatımı herkesi gözyaşlarına boğdu. Duygusal anların yaşandığı etkinlikte sözü daha sonra önceki dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok aldı. Babası Metin Altıoku’u böylesi bir katliamda kaybetmenin verdiği acı ve sonrasında hissettiği toplumsal sorumluluğu anlatan Altıok, “Benim gibi böylesine acıları yaşamış insanlarımızın yanında olmak ve bazı şeylere dur demek için siyaset yapmam gerektiğini düşündüm. Hissettiğim sorumlulukla başkalarının da haklarını aramam gerektiğini anladım. Çok acılar yaşadık ve acıyı en çok anlayanlardan biriyim. Ne olursa olsun acıların yoğunluğu unutulmuyor. Ben de benim gibi haksızlığa uğramış insanlarımızın yanında olmak istedim” dedi.

Şair – Yazar Eren Aysan da babası Şair Behçet Aysan’ı yitirmenin verdiği acıyı ve bugüne kadar yaşanan hukuk mücadelesini anlattı.  Bu tür davaların zaman aşımına uğramaması gerektiğini belirten Aysan şöyle konuştu; “Aydın babaların evlatları olarak sadece hukuk yolunu biliyoruz. Bu ülkede göz göre birçok dava zaman aşımına uğruyor. Bir daha böyle katliamlar olmasın. Güzel bir ülkeyi birlikte inşa edelim” dedi.

Söyleşinin ardından Madımak Otel’de yaşamını yitiren ozanların ezgileri Grup Kardeşler Muhabbeti tarafından seslendirildi. Sivas olayları gibi acıların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunan Çiğli Belediye Başkan Yardımcı Ali Rıza Koçer ile Başkan Yardımcısı Tülin Koç etkinliğe katılanlara teşekkür ederek çiçek takdim ettiler.

Bu haber 711 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()