Çiğli İnsan Hakları Kenti Olmak İçin Kolları Sıvadı

İzmir Barosu öncülüğünde hazırlanan “İzmir İnsan Haklarının Başkenti Vizyon Belgesi”ne Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü imza attı.

02 Ekim 2019 - 10:31

İzmir Barosu’nda düzenlenen imza töreninde Baro Başkanı Özkan Yücel ve baro yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken, yaklaşık bir saat süren görüşmede Çiğli’nin İnsan Hakları Kenti olma yolunda baroyla birlikte atacağı adımlar konuşuldu. İmza töreninde, çocuk, kadın, engelli, yaşlı ve LGBTİ bireylerin güvenli, huzurlu ve refah dolu bir kentte yaşayabilmeleri için atılacak adımlar ve sürecin nasıl ilerleyeceği konuları ayrıntılı şekilde ele alındı.

Yaşanılır kent Çiğli

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü İnsan Hakları Başkenti çalışmasına katılmanın yapılacak uygulamalarda kendilerini daha da motive edeceğini, vizyon belgesinde sunulan başlıkların Çiğli’nin ve İzmir’in daha yaşanılabilir bir yer olması için önemli olduğunu söyledi. Gümrükçü, “Genel Başkan Yardımcımız Gökçe Gökçen de İnsan Hakları Kentleri ile ilgili bir çalışmayı yürütüyor. Baro tarafından hazırlanan metin gerçekten büyük bir titizlikle hazırlanmış. Katkı koyan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir Barosu gibi tarihi 100 yılı aşmış bir kurumsal yapı ile böylesine kıymetli bir projede paydaş olmak bizleri çok sevindirdi. Bizim bu konuda en büyük şansımız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve onun vizyoner bakış açısı olmuştur. Soyer’in vizyonu ve desteği ile İzmir insan haklarının başkenti olacaktır” dedi.

Demokrasiyi Yerelden İnşa Etmeliyiz

Baro Başkanı Özkan Yücel, hazırlanan vizyon belgesine seçimlerden sonra sadece Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün imza attığını söyledi. Seçim sürecinde İzmir’de CHP’li başkan adaylarından dördünün belgeyi imzaladığını hatırlatan Başkan Özkan, Başkan Gümrükçü’nün seçim sonrasına attığı bu adımının çok kıymetli olduğunu dile getirdi.

Güven ve huzur kenti

Baro Başkanı Yücel, demokrasinin, hukukun günden güne kan kaybettiği bir dönemde yerelden bir demokrasi ve barış hareketinin başlaması için mücadele verdiklerini belirterek, “İzmir çağdaş dünyanın bir parçası olmaya açık bir kent. İnsan kaynağı, çok sesli çok katmanlı sivil toplumu ve dinamik yapısıyla ülkemizin yaşadığı sıkıntılı günlerden çıkması için büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Türkiye’nin ve yaşadığımız coğrafyanın her köşesinden gelen çağrılar İzmir’e, İzmirlilere ve yerel yöneticilere büyük sorumluluklar yüklemektedir. Başkan Gümrükçü’nün bu sorumluluk ve bilinçle İzmir İnsan Hakları Başkenti çalışmamıza ortak olması çok sevindirici” dedi.

Bu haber 855 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()