Çiğli Belediyesi’nden, görme engellilere ev ziyareti

Çiğli Belediyesi tarafından Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle ilçedeki görme engelli vatandaşlara ev ziyareti gerçekleştirildi.

14 Ocak 2020 - 13:18

Çiğli Belediyesi, engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını desteklemek ve ilçede erişilebilirliği artırmak hedefiyle hizmetlerini sürdürmeye devam ediyor. Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede bulunan görme engelli vatandaşları,  mahalle muhtarlarıyla yaptığı ortak çalışmayla tespit ederek Beyaz Baston Görme Engeliler Haftası nedeniyle ziyaret etti. Engelli biriminin, mahalle muhtarlarının katılımıyla gerçekleştirdiği ziyaretlerde belediyeden beklentileri soruldu ve talep eden vatandaşlara beyaz bastonları teslim edildi.

Utku Gümrükçü: " Bağımsız Yaşam ve Erişilebilirlik Hizmetlerimizi Geliştiriyoruz"

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yerel yöneticilerin engellilerin daha rahat hareket edebilecekleri kent yaşamını hazırlamaları gerektiğini ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için alınması gereken çok yol var. Biz de Çiğli Belediyesi olarak muhtarlarımız ve engelli vatandaşlarımızla el ele sorunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Tüm engelli vatandaşlarımız gibi görme engelli vatandaşlarımızın da yaşamlarını kolaylaştırmak ve standartlarını en üst seviyeye taşıyarak onlara bağımsız yaşam sunmak görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Kısacası görme engelli çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz mutlaka hayatın içerisinde olmalılar. Biz de çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz" dedi.

Gümrükçü: "Çiğli, Kapsayıcı Bir Kent Olacak"

Çiğli'de yapılacak yoldan kaldırıma bütün çalışmalarda önceliklerinin engelli vatandaşların kullanım kolaylığını sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Gümrükçü, "Engellilerimizin günlük hayatta karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ziyaretlerimizde belediyemizin engelli hizmetleri hakkında bilgilendirdik. Talep edenlere Beyaz Baston dağıttık. Ev temizliği, kişisel bakım ve hastane ulaşım desteği hizmetlerimiz için randevu oluşturduk" diye konuştu.

“Engellilik hizmetleri planlanıyor”

Çiğli'de hak temelli engellilik hizmetlerini planlamaya ve kurumsallaştırmaya devam edeceklerini ve bu doğrultuda kısa dönemli hedefler oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye sosyal tesislerinde Braille (kabartma yazı) menü bulundurulacak. 10 Aralık İnsan Hakları gününde düzenlediğimiz "Yerel Yönetimlerde Hak Temelli Engellilik Politikası" çalıştayı raporunu kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız. Engelli bireylere ilgili veri tabanı oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca internet sitesinin erişilebilir olmasını sağlıyoruz.”

 

 

 

 

Bu haber 515 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()