CHP Urla'da Tek Yumruk

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un dün akşam tutuklanmasının ardından CHP İzmir Milletvekilleri, Belediye Başkanları, CHP İlçe Başkanları, CHP İzmir İl Başkanı ve STK’lar Urla Belediye Başkanlığı Binası önüne gelerek kısa bir açıklama yaptılar.

17 Aralık 2019 - 14:48

Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “Urla Belediyesi’ni diğer belediyeler ile kimse karıştırmasın. Burası İzmir ve Mustafa Kemal’in kalesidir. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez. Bizim içimizde Fetullahçı yaşamaz. Bu iftiraları iade ederiz” dedi.

 

Urlalı vatandaşlar da Urla Belediyesi önünde yoğun bir kalabalık oluşturarak belediyenin önünde beklediler. 
‘BAŞKANIMIZI CEZAEVİNDEN ALIP, KOLTUĞUNA GERİ OTURTACAĞIZ’
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, yaptığı açıklamada Başkan Oğuz’un suçsuz olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Urla Belediyesi Başkanımız haksız,   hukuksuz bir politika ile karşı karşıyadır, başkanımızı bu politika ile karalamaya çalışıyorlar. Belediye Başkanımız dün tutuklandı ve biz hemen bir üst mahkemeye başvurarak bu karara itiraz edeceğiz. Tutukluluk hali birinin kaçma olasılığı varsa olur, oysa başkanımız kendisi ifadeye gitmiştir. Kaçma olasılığı yoktur.  Urla’nın hakkını, başkanımızın hakkını FETO’cu terör örgütüne yedirmeyeceğiz. Bu belediye başkanlığı seçiminin kaybedenlerin husumetine feda etmeyeceğiz. Başkanımız ve sizinle dayanışma içindeyiz. Hiç kimse belediyemizi sahipsiz sanmasın, biz buradayız, burada olacağız. Arkadaşımızı en kısa süre içinde cezaevinden alıp koltuğuna oturtacağız. Bir adaletsizlik ile karşı karşıyayız. Buradan yola çıkarak belediyemize karşı her türlü politik harekete, sabotaja karşı çelik duvar olarak öreceğiz. Mevlana’ya sormuşlar; ‘adaletsizlik nedir’ diye. O da adaletsizlik; ‘birini yerinden alıp hak etmediği yere koymak, adaletsizliktir’ demiş.”
‘BİZİM TOPRAĞIMIZDA AYRIK OTU BİTMEZ’
Masumiyetin çiğnenmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Özkan, “Bizim için geçerli olan şey;  haktır, hukuktur, adalettir. Masumiyetin çiğnenmesine izin vermeyeceğiz.  Burada bir toplantı gerçekleştireceğiz. Daha sonra süreci değerlendirmek için ilçe binasına geçeceğiz.  Urla Belediyesi’ni diğer belediyeler ile kimse karşıtımasın. Burası İzmir ve Mustafa Kemalin kalesidir. Bizim toprağımızda ayrık otu bitmez. Bizim içimizde Fetullah’çı  yaşamaz. Bu iftiraları iade ederiz. Gün gelecek devran dönecek. Şeytanla yatağa girdiler çarpılarak çıktılar. Suçu bizim üstümüze atamazlar. Burası Urla dayanışacağız, el ele, kola kola olacağız. Arkadaşımızın;  hızlı, adaletli ve tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz. Arkadaşımız serbest kalana kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
SOYER’DEN MESAJ SELİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise yaptığı konuşmasında yurtdışında olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir mesajını iletti. Özuslu, “Tunç Soyer,  kendisi dün gece toplantı için gitti Kazan’dan ilk uçakla buraya dönüşe geçti. Öncelikle size şu mesajları iletmemi istedi;  ‘kalbim sizle orada, vücudum da sizinle olacak’ Başkanımız  acilen Urla’ya geliyor. Halkımız ve belediye başkanımız ile dayanışma için buraya gelecek. Diyor ki ‘Anayasanın en basit kuralıdır, bir insanın masumiyet karinesi vardır, kimse hüküm girmeden  suçlu ilan edilemez. Dolayısıyla kimse Burak Oğuz’u suçlu ilan edemez.  Tutuklama bir tedbirdi ama burada tutuklamayı gerektirecek bir şey yoktur. Urla’nın yüzde 67 oyu ile  seçilmiş bir başkanın  bir yere gitmeye niyeti yoktur. Hiç bir dayatmayı kabul etmeyeceğiz. Gerek başkanımıza gerekse meclise… Başkanımız kaçmadı, kendi ayağı ile ifadeye gitti.” Şeklinde konuştu. 
Öte yandan İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile beraber olan heyet Urla dönüşünde  İzmir Valisi ile görüşmeye gidecek.

Bu haber 781 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()