CHP Sözcüsü Öztrak: Birileri elçiyi çekiyorsa, siz de ne yapacağınızı düşüneceksiniz

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

27 Ekim 2020 - 08:08

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan' ın Fransız mallarını boykot çağrısıyla ilgili, "Eğer karşı taraf böyle bir boykotu uyguluyorsa Türkiye'nin de buna cevap vermesi kaçınılmazdır. Boş sözlerle hamasetle bu işi geçiştirmek yerine diplomasinin bu tür yaptırım ve diğer imkanlarını da mutlaka kullanmak lazımdır. Samimiyet orada gözükür. Birileri elçiyi çekiyorsa o zaman siz de ne yapacağınızı düşüneceksiniz" ifadelerini kullandı.

MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Öztrak, tüm dünyanın salgınla boğuştuğunu, açıklanan hasta ve vefat sayılarına artık kimsenin güvenmediğini söyledi.

Faik Öztrak, bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmelerinin başladığını, hükümetin, bütçeyi TBMM'ye zamanında gönderme özenini göstermediğini de vurgu yaptı.

Öztrak, gelecek yıl faizcilere ödenecek paradaki artışın, toplanacak vergilerdeki artışın iki katı olacağını, devletin asgari 246 milyar lira daha borçlanacağını kaydetti.

Öztrak, "OVP'ye göre dolar kuru 2023’te 8 lira 2 kuruş olacaktı. Bugün dolar kuru 8 lira 5 kuruşun üzerinde. Hem de gösterge devlet tahvili faizinin yüzde 14’ü aşmasına rağmen. Faiz artıyor kur da başını alıp gidiyor. Bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete." diye konuştu.

Ülkenin her yerinden feryatlar yükseldiğini, esnafın, çiftçinin, besicinin, okul servisçilerinin zor durumda ve mağdur olduğunu söyleyen Öztrak, "Bütün dünyanın yaptıklarına bakın onu yapın. Esnafa sizin kararlarınız nedeniyle mahrum kaldığı geliri ödeyin. Sigortasını, vergisini erteleyin." dedi.

Bu haber 1135 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()